Лайм

Кількість хворих зростає, і люди знову налягають на імбир: чому ним не варто захоплюватися

Користь і шкода імбиру

Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, заняття спортом і вживання вітамінів D і C.

Серед продуктів, які допомагають зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями, особливу увагу останнім часом приділяють імбиру. Чай з коренем імбиру, лимоном та медом багато хто вважає мало не панацеєю від усіх вірусних захворювань. Чи так це? Давайте розберемося.

Корінь імбиру містить вітаміни (вітамін С, В1, В2), мінеральні речовини: алюміній, калій, кальцій, залізо, марганець, хром, фосфор, германій, каприлову, нікотинову та лінолеву кислоти. Пекучий смак імбирному кореню надає фенолоподобна речовина - гінгерол, яка має антибактеріальну дію.

Фото: pixabay.com

Імбир застосовують в косметології (знімає роздратування), стоматології (освіжає подих, зміцнює ясна), він розріджує кров, допомагає при харчових отруєннях, нудоті та блюванні, а також позитивно впливає на еластичність судин і пам'ять.

Однак надмірне вживання імбиру може мати і негативні наслідки.

По-перше, як і будь-який інший продукт він може викликати алергічні реакції. Норма споживання імбиру на добу - не більше 2 г свіжого кореня на 1 кг ваги.

По-друге, імбир розріджує кров. Його не можна застосовувати під час кровотеч або разом з аспірином - він підсилює кровообіг, що може тільки погіршити стан.

По-третє, при загостреннях хвороб шлунково-кишкового тракту варто утриматися від вживання і застосування імбиру - він ще більше подразнює слизову.

Фото: pixabay.com

Акуратно слід вживати імбир вагітним, він хоч і допомагає при токсикозі, але його вплив на плід ще до кінця не вивчено.

Зазначимо, що коли у людини піднімається висока температура, а також при загостренні респіраторних захворювань імбир може нашкодити - тому його також не варто вживати. Краще звернутися за кваліфікованою допомогою до вашого лікаря.

Більш того, чай з лимоном і імбиром - це подвійна доза вітаміну С , який, як відомо, має свої побічні властивості. Так що краще не переборщити з цим.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків