RU  UA

Дізнатися

Кількість хворих зростає, і люди знову налягають на імбир: чому ним не варто захоплюватися

Користь і шкода імбиру

Під час пандемії коронавірусу ми всі намагаємося знайти способи, які допоможуть зміцнити імунітет, як, наприклад, заняття спортом і вживання вітамінів D і C.

Серед продуктів, які допомагають зміцнити імунітет і боротися з простудними захворюваннями, особливу увагу останнім часом приділяють імбиру. Чай з коренем імбиру, лимоном та медом багато хто вважає мало не панацеєю від усіх вірусних захворювань. Чи так це? Давайте розберемося.

Корінь імбиру містить вітаміни (вітамін С, В1, В2), мінеральні речовини: алюміній, калій, кальцій, залізо, марганець, хром, фосфор, германій, каприлову, нікотинову та лінолеву кислоти. Пекучий смак імбирному кореню надає фенолоподобна речовина - гінгерол, яка має антибактеріальну дію.

Фото: pixabay.com

Імбир застосовують в косметології (знімає роздратування), стоматології (освіжає подих, зміцнює ясна), він розріджує кров, допомагає при харчових отруєннях, нудоті та блюванні, а також позитивно впливає на еластичність судин і пам'ять.

Однак надмірне вживання імбиру може мати і негативні наслідки.

По-перше, як і будь-який інший продукт він може викликати алергічні реакції. Норма споживання імбиру на добу - не більше 2 г свіжого кореня на 1 кг ваги.

По-друге, імбир розріджує кров. Його не можна застосовувати під час кровотеч або разом з аспірином - він підсилює кровообіг, що може тільки погіршити стан.

По-третє, при загостреннях хвороб шлунково-кишкового тракту варто утриматися від вживання і застосування імбиру - він ще більше подразнює слизову.

Фото: pixabay.com

Акуратно слід вживати імбир вагітним, він хоч і допомагає при токсикозі, але його вплив на плід ще до кінця не вивчено.

Зазначимо, що коли у людини піднімається висока температура, а також при загостренні респіраторних захворювань імбир може нашкодити - тому його також не варто вживати. Краще звернутися за кваліфікованою допомогою до вашого лікаря.

Більш того, чай з лимоном і імбиром - це подвійна доза вітаміну С , який, як відомо, має свої побічні властивості. Так що краще не переборщити з цим.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео