Лайм

Від коронавірусу помер один з найвідоміших злочинців Британії - "Йоркширський різник"

Маніяк відмовився від лікування

У Британії помер серійний вбивця Пітер Саткліфф, відомий як "Йоркширський різник". Злочинец, який відбував довічне покарання, пышов з життя від ускладнень, викликаних Covid-19. Йому було 74 роки.

Як пише Daily Mail, коронавірус у одного з найвідоміших британських злочинців діагностували на початку листопада. Чоловік був доставлений в лікарню, але від лікування відмовився. Видання припускає, що це пов'язано з його релігійними переконаннями (Саткліфф був свідком Єгови).

Пітер Саткліфф, 1983 рік Фото: Mike Walker / Alamy / Vida Press

Саткліфф був засуджений до довічного ув'язнення в 1981 році. Протягом п'яти років він убив 13 жінок і намагався вбити ще сім. Майже всі жертви маніяка працювали в сфері сексуальних послуг. Вбивства злочинець здійснював на території графства Йоркшир, звідси й пішло його прізвисько.

Жертви "Йоркширського різника" Фото: Simon Wilkinson / REX

"Йоркширський різник" був спійманий абсолютно випадково - його застали з секс-працівницею в його автомобілі, на якому були підроблені номери. Поліцейські звернули увагу на докази, що доводять, що він є вбивцею, і доставили його до відділку. На допиті маніяк намагався зобразити божевілля і заявляв, що "вбивати повій" йому "велів голос Бога", що йшов з одного з пам'ятників на кладовищі, де він працював могильником.

Саткліффа посадили у в'язницю, а через деякий час йому поставили діагноз "параноїдна шизофренія" і перевели в психіатричну клініку закритого типу. Згодом його визнали осудним і повернули в камеру.

Пітер Саткліфф, 2015 рік Фото: Glenn Harvey

За весь час ув'язнення "Йоркширський різник" тричі зазнавав нападів з боку співкамерників, а в результаті одного з нападів маніяк перестав бачити одне око.

13 вбивств та 7 замахів - це можливо не весь список злочинів Саткліффа. Поліція перевіряла причетність різника ще до 19 вбивств, але ніяких звинувачень висунуто не було.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Попелиця харчується молодими соковитими рослинами. Як позбутися шкідника - читайте в матеріалі

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції