Лайм

Не можна мовчати: ведуча Надія Матвєєва розповіла про пережите домашнє насильство

У її випадку абьюзером був батько

Днями в Україні стартувала щорічна всесвітня акція "16 днів проти насильства", в рамках якої знаменитості діляться своїми страшними історіями і закликають жінок не мовчати. Своєю розповіддю про пережите домашнє насильство поділилася й Надія Матвєєва.

Ведуча опублікувала в Instagram чесний пост, в якому зізналася, що протягом 14 років була жертвою рук батька. Знаменитість показала свою дитячу фотографію, на якій, за її словами, вона дуже схожа на тата.

Надія Матвєєва в дитинстві та зараз Фото: instagram.com/nadezhda_matveeva_nadya

"14 років домашнього насильства. Це моє дитинство. Папа, звичайно, любив мене, але алкоголізм поступово вбиває і почуття і особистість, - пише Матвєєва. - На цьому дитячому фото я схожа на нього і щиро сподіваюся, що ось-ось тато перестане повертатися додому п'яним і не буде криків, скандалів і моторошного страху, що він ударить маму".

Надія розповіла, що мама кілька разів зверталася за допомогою в міліцію, але кожен раз їй говорили: "Викликайте, якщо буде пряма загроза життю". А розлучення в той час було табу, адже потрібно було "берегти сім'ю - осередок радянського суспільства".

Матвєєва зізналася, що зважилася розповісти свою історію, щоб підтримати тих жінок, які зіткнулися з насильством в сім'ї.

"Я виросла і, здається, стала сильною. Уже поховала батька, бережу маму. Вдячна батькам за те, що у мене є життя. Мені простіше було б не розповідати вам про це. Але зараз не можна мовчати про насильство над жінками. Адже це не тільки історія моєї сім'ї. Майже третина (30%) всіх жінок в світі піддавалися фізичному або сексуальному насильству з боку інтимного партнера", - зазначила ведуча.

  • Всесвітня акція "16 днів проти насильства" почалася 25 листопада, в Міжнародний день боротьби з насильством над жінками, і триватиме до 10 грудня. У день старту акції Олена Зеленська звернулася до українців з важливим закликом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни