Лайм

Актор Девід Проуз, який зіграв Дарта Вейдера, помер від ускладнень, викликаних ковідом

З тієї ж причини рідні не змогли попрощатися з актором

29 листопада помер Девід Проуз - британський актор, який зіграв Дарта Вейдера в оригінальній трилогії "Зоряних воєн". Тоді його агент передав інформацію ЗМІ, але причини смерті Проуза залишалися невідомими. Через кілька днів дочка актора підтвердила чутки, що її 85-річний батько помер від ускладнень, викликаних коронавірусом.

Як пише The Sun, цитуючи 50-річну Рейчел, останніми роками Проуз страждав через хворобу Альцгеймера, а останні два тижні життя провів у клініці, куди потрапив з ковідом.

Девід Проуз Фото: Getty Images

"Так сумно, що через ковід ми не змогли побачити його і попрощатися, - розповіла вона. - Але коли ми пішли забирати його речі з лікарні, медсестра зауважила, який він класний чоловік. Він був таким грандіозним персонажем..."

За більш ніж 50 років акторської кар'єри Девід Проуз зіграв багато ролей, серед яких персонажі "Механічного апельсина" Стенлі Кубрика, "Цирку вампірів", "Франкенштейна й монстрів з пекла". При цьому всесвітню популярність йому, звичайно ж, принесли трилогія "Зоряних воєн" та образ головного лиходія.

  • Раніше від ускладнень, викликаних Covid-19, помер один з найбільш жорстоких злочинців Великобританії, серійний вбивця Пітер Саткліфф, відомий як "Йоркширський різник". Захворівши, чоловік відмовився від лікування.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео

Українці за кордоном можуть голосувати за alyona alyona і Jerry Heil: як це зробити

Як голосувати за представниць України alyona alyona та Jerry Heil у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Більше не у трійці лідерів: Україна впала у рейтингу букмекерів на "Євробаченні-2024"

Станом на 7 травня представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona та Jerry Heil знаходяться на 4 місці у таблиці прогнозів букмекерів