Лайм

ЗМІ повідомили про смерть корейського режисера Кім Кі Дука від ускладнень Covid-19

Культовий кінематографіст помер в Латвії у віці 59 років

Латвійський портал Delfi і ряд російських ЗМІ повідомили про смерть знаменитого корейського режисера Кім Кі Дука - лауреата Каннського, Венеціанського, Берлінського і інших міжнародних кінофестивалів. На 60-му році життя кінематографіст помер від ускладнень коронавируса.

Фото: Wikipedia

З 20 листопада Кім Кі Дук знаходився в Латвії, де захворів на коронавірус і потрапив до лікарні. 5 грудня зв'язок з режисером перервався, і в ніч на 11 грудня його не стало. Сумну новину журналістам підтвердив режисер і глава кінофестивалю Артдокфест Віталій Манський, а йому про це розповіла перекладачка Кім Кі Дука Дарина Кутова.

"Прийнято рішення, що офіційну заяву повинна зробити його дочка, яка зараз знаходиться в Південній Кореї. Сьогодні о 01:20 ночі в Латвії помер. Він з 5-го грудня перестав виходити на зв'язок, 8-го-9-го стали його шукати, вирішували питання про його транспортування до Німеччини або ще кудись, але в підсумку запізнилися" - сказав Манський РБК.

Кім Кі Дук є одним з найвідоміших і плідних представників корейського кінематографа, на рахунку у нього більше 20 картин. Міжнародними нагородами відзначені його фільми "П'єта", "Порожній будинок", "Самаритянка", "Весна, літо, осінь, зима... і знову весна", "Поганий хлопець", "Берегова охорона", "Острів".

  • Раніше від ускладнень коронавірусу помер актор Девід Проуз, який зіграв Дарта Вейдера в "Зоряних війнах". Рідні не змогли попрощатися з 85-річним актором, який знаходився в лікарні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ