Лайм

Коронавірус дістався до Антарктиди - тепер пандемія охопила всі континенти

Covid-19 виявили на чилійській дослідницькій базі

Пандемія Covid-19 стала справді глобальною, коли 21 грудня вірус виявили в Антарктиді на чилійській дослідницькій базі. NY Post повідомляє, що коронавірусом заразилися 36 чоловік - 26 військових і 10 робітників.

Фото: twitter.com/AntarcticReport

У деяких інфікованих симптоми коронавірусу з'явилися до ПЛР-тесту, але всі вони знаходяться в стабільному стані. Всі 36 чоловік були негайно евакуйовані в місто Пунта-Аренас, де ізолювались і проходять лікування. Їхнє місце на базі зайняв новий персонал, який попередньо витримав карантин і показав негативний результат тесту на Covid-19.

На жаль, коронавірусом заразилися не тільки співробітники станції. Троє робітників корабля, який постачає станцію, також захворіли під час повернення з рейсу.

Хоча Антарктида є найбільш ізольованим континентом на Землі, вона дуже вразлива перед епідемією. "В екстремальних і суворих умовах Антарктики з обмеженими можливостями медичного обслуговування вірус являє собою високий ризик з потенційними катастрофічними наслідками", - йдеться в документі Ради керівників національних антарктичних програм.

  • Світ готується до Різдва і Нового року в період пандемії, і theLime зібрали 10 фото, які відобразили нову святкову реальність.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Олексій Завгородній (співак Позитив) зустрічається з танцівницею Юлією Сахневич - обраниця музиканта привітала його з днем народження