Лайм

Цифрова копія Єлизавети II розповість про Мегзіт і скандал з принцом Ендрю - все заради боротьби з фейками

Діпфейк королеви Великобританії виступить зі зверненням до нації 25 грудня

Британський канал Channel 4 підготував для глядачів незвичайний різдвяний сюрприз - виступ цифрового двійника королеви Єлизавети, створеного за допомогою технології діпфейк, пише BBC.

Діпфейк Єлизавети виглядає дуже реалістично Фото: CHANNEL 4

Діпфейки створюються за допомогою штучного інтелекту, який накладає обличчя і міміку однієї людини на фото або відео іншої. Channel 4 вирішили показати підробну королеву, щоб попередити людей про дезінформацію і фейкові новини в цифрову епоху. Створила ролик оскароносна студія візуальних ефектів Framestore, яка працювала над фільмами "Аватар", "Фантастичні тварини", "Красуня і чудовисько", "Паддінгтон 2", "Той, що біжить по лезу 2049" і серіалом "Чорне дзеркало".

У своєму зверненні копія Єлизавети торкнеться найскандальніших тем року, включаючи "Мегзіт" і відмову принца Ендрю від королівських обов'язків після інтерв'ю про його дружбу з секс-злочинцем Джеффрі Епштейном. Голосом королеви стане британська актриса Дебра Стівенсон, яка раніше озвучила її в сатиричному скетч-шоу Spitting Image.

"Для актриси це захоплюючий виклик, але це також лякає, якщо врахувати, як цю технологію можна використовувати в інших контекстах", - сказала Стівенсон.

Альтернативне різдвяне послання покажуть 25 грудня на каналі Channel 4. Букінгемський палац, в свою чергу, коментувати програму відмовився.

  • Принц Гаррі і Меган Маркл навряд дозволять комусь робити діпфейки свого сина Арчі. Нове різдвяне фото з хлопчиком родина так відредагувала в фотошопі, що його обличчя майже не розгледіти.
  • Раніше принца Вільяма і Кейт Міддлтон звинуватили в порушенні соціальної ізоляції після прогулянки в парку Сандрінгем. Королівська родина проігнорувала "правило шести", зустрівшись зі своїми родичами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії