Лайм

У Бразилії встановили 33-метрову вагіну - глибина арт-об'єкту складає 6 метрів

Арт-об'єкт вже викликав суперечки між моралістами та шанувальниками сучасного мистецтва

В арт-парку Бразилії встановили незвичайну 33-метрову скульптуру художниці Джуліани Нотарі - залізобетонну вагіну, яка отримала назву "Діва", і вже встигла викликати суперечки між моралістами, прихильниками президента країни Жаіра Болсонару, та шанувальниками сучасного мистецтва.

Як пише The Guardian, для створення арт-об'єкта команді художниці з 40 людей знадобилося 11 місяців. "Діва" опущена в землю на 6 метрів, при цьому під час роботи Нотарі відмовилася від великогабаритної техніки, щоб створити необхідний рельєф вручну.

Фото: Instagram / Juliana Notari

"Діва" покрита смолою червоного кольору і, згідно з ідеєю художниці, одночасно символізує вагіну та рану. Своїм арт-об'єктом Нотарі закликала владу та жителів Бразилії звернути увагу на проблему гендерної нерівності.

"Ми піднімаємо питання про стосунки між природою та культурою в нашому фаллоцентричному та антропоцентричному суспільстві. Зараз воно стає все більш актуальною", - вказала Нотарі, яка також є противницею політики чинного президента.

Фото: Instagram / Juliana Notari

Джуліана Нотарі Фото: Instagram / Juliana Notari

Жаіра Болсонару неодноразово звинувачували в расизмі та мізогінії. У свою чергу, Болсонару частенько критикував сучасних художників, стверджуючи, що вони використовують державні кошти, "щоб торгувати комуністичним сміттям".

Фото: Instagram / Juliana Notari

Фото: Instagram / Juliana Notari

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували