Лайм

У Новій Зеландії закрили дорогу, щоб машини не заважали морським левам спокійно ходити на пляж

Тепер район можна відвідувати пішки і на велосипеді

Рада Нової Зеландії на місяць закрив автомобільну дорогу, щоб морські леви і їхні дитинчата могли безпечно дістатися до океану, пише CNN.

Тварини оселилися на полі для гольфу в Данідіні і почали "регулярно переходити дорогу, щоб дістатися до пляжу". Заради їхньої безпеки влада вирішила тимчасово пожертвувати комфортом водіїв.

Фото: Wikimedia

"Ви все ще можете відвідати цей район пішки або на велосипеді, але, будь ласка, дайте морським левам побільше місця (не менше 20 м), - говориться в заяві. - Якщо ви вигулюєте собаку в цьому районі, тримайте її на повідку, оскільки морських левів буває важко помітити".

Новозеландські морські леви знаходяться під загрозою зникнення і є одним з найбільш рідкісних видів морських левів у світі. Згідно з місцевим законодавством, будь-кому, хто вб'є морського лева, загрожує до двох років тюремного ув'язнення або штраф у розмірі до $ 178 тис.

Місцевим жителям рішення влади сподобалося, а деякі навіть запропонували закрити дорогу назавжди. "Нам потрібно захистити наше прекрасне морське життя, - написала користувачка Facebook. - Нам пощастило, що на нашому узбережжі живуть морські ссавці, і нам потрібно ділити з ними простір".

  • У Таїланді місцеві жителі вирішили допомогти ракам-самітникам. Їх розвелося так багато, що їм не вистачило будиночків, і люди почали відправляти на пляж свої черепашки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита