Лайм

10 країн, в яких не носять маски: кому і як вдалося уникнути пандемії коронавіруса

Кому через кілька тижнів суворих обмежень вдалося повернутися до колишнього життя

У це важко повірити, але після майже року життя в умовах глобальної пандемії на Землі все ще є регіони, де будні людей не затьмарені порожніми вулицями, медичними масками, соціальною дистанцією чи доволі оригінальними умовами локдауна.

Успішною боротьбою з коронавірусом і його фактичною відсутністю на своїй території сьогодні можуть похвалитися 10 країн, пише Daily Star. Неважко припустити, що всі вони є островами та відрізняються значно меншою щільністю населення. І все ж уникнути пандемії їм допомогли своєчасні жорсткі заходи, які привели до успішних результатів.

Фото: Pixabay

Острови Кука (населення - 17 тис. осіб)

У розпал пандемії на Островах Кука закрили школи та громадські заклади, ввели обов'язкове дистанціювання. За кілька тижнів жителі 15 островів повернулися до колишнього життя.

Тувалу (населення - 11,5 тис. осіб)

З появою новин про розповсюдження хвороби влада тихоокеанської держави закрила кордони та ввела суворий двотижневий карантин для тих, кому все ж доводилося перетинати їх через надзвичайні ситуацій.

Тонга (населення - 104 тис. осіб)

У королівстві Тонга також змінили маршрути круїзних суден та ввели заборону на міжнародні поїздки.

Острови Піткерн (населення - 50 осіб)

Єдина заморська територія Великобританії в Тихому океані включає в себе п'ять островів, один з яких сьогодні населений. На острові Піткерн не було зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусом.

Палау (населення - 17,9 тис. осіб)

Країна, яка складається з більш ніж 300 островів, призупинила всі поїздки та ввела суворий карантин для громадян, які повернулися додому.

Ніуе (населення - 1,6 тис. осіб)

Більшість корінних жителів Ніуе проживає сьогодні в Новій Зеландії, але невелика кількість людей на острові все ж бореться за те, щоб залишатися однією з небагатьох країн без ковіду.

Науру (населення - 12,7 тис. осіб)

Третя за величиною країні в світі (з кінця) вдалося уникнути пандемії завдяки суворим обмеженням на поїздки. Кордони Науру закрили з появою перших новин про коронавірус.

Кірібаті (населення - 116 тис. осіб)

Сусід Науру (що правда, зі значно більшим населенням) також свого часу відмовився від поїздок, а також імпорту, в зв'язку з чим деяким місцевим жителям довелося перевчитися на домашніх садівників. Проте Кірібаті сьогодні також входить до числа країн, які відрізняються здоровим населенням.

Токелау (населення - 1,4 тис. осіб)

На території Токелау є лише одна лікарня, та й в ній сьогодні немає хворих на коронавірус. І все завдяки маленькій щільності населення та своєчасним заходам загальної самоізоляції.

Мікронезія (населення - 112 тис. осіб)

Мікронезія, держава, яка складається з чотирьох штатів та понад 600 окремих островів, також обмежила поїздки місцевих жителів і туристів, зробивши виключення лише для осіб з уряду або тих, хто працює на торгових морських судах і дотримується всіх необхідних норм карантину.

  • Тим часом в китайському місті Тяньцзінь у трьох зразках морозива виявили Covid-19. При цьому місцеві виробники заявили, що отримують сировину з України та Нової Зеландії.
  • Читайте також на theLime, які симптоми коронавіруса зберігаються до шести місяців. Після одужання люди довго борються з наслідками хвороби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil