Лайм

До річниці першого в світі локдауну Китай випустив документальний фільм "Дні і ночі в Ухані": відео

Картина розповідає про боротьбу простих людей з епідемією Covid-19

Рівно рік тому, 23 січня, китайський Ухань став першим в світі містом, яке повністю ізолювали через спалах коронавірусу - жителів мегаполісу закрили на жорсткий 76-денний карантин. До річниці локдауну в Китаї випустили документальний фільм Days and Nights in Wuhan ("Дні і ночі в Ухані").

Картина являє собою колективну роботу 30 режисерів і складається з кадрів, знятих на передовій боротьби з Covid-19, включаючи палати інтенсивної терапії лікарень. У фільмі розповідаються зворушливі історії про те, як люди в Ухані допомагали один одному в період епідемії, пише Daily Mail.

Постер фільму "Дні і ночі в Ухані" Фото: China Movie Channel

Фільм "Дні і ночі в Ухані" знятий за підтримки держави, і вийшов в китайський прокат напередодні річниці локдауну, 22 січня. У картині показані січневі кадри, а також квітень 2020-го, коли карантин був скасований.

За словами творців фільму, кінострічка не тільки увічнює 76-денний локдаун Уханю, але і дає нам краще зрозуміти важливість родинних стосунків, щоб ми сильніші цінували своє життя.

Нагадаємо, про перші випадки зараження коронавірусом в Ухані стало відомо ще на початку грудня 2019 року. Влада спочатку намагалася проігнорувати спалах, але 23 січня 2020-го все ж таки закрила місто-мільйонник на карантин.

  • Тим часом в китайському місті Тяньцзінь в трьох зразках морозива виявили Covid-19. При цьому місцеві виробники заявили, що отримують сировину з України та Нової Зеландії.
  • Читайте також на theLime про десять країн, в яких не дотримуються локдауну і не носять маски. Кому і як вдалося уникнути пандемії коронавурусу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Свідомо обираю цей шлях: після повернення з Польщі українська режисерка вступила до лав ЗСУ

Олена Апчел, яка 4 роки жила у Польщі, повернулася в Україну та поповнила лави ЗСУ - режисерка прокоментувала рішення

Рятуюся знеболювальними: Віктор Павлік висловився про своє самопочуття після операції на серці

Віктор Павлік розповів, як себе почуває після операції на серці - артист висловився про заборони та період реабілітації

Пропагандист Нікіта Джигурда, який є уродженцем Києва, може долучитися до російської армії

Росіянин Нікіта Джигурда збирається вступити до лав російської армії - про це заявила російська преса та озвучила подробиці