Лайм

Сидіння від унітазу Гітлера виставили на аукціон, але його ніхто не хоче купувати

Лот оцінили в 5000 доларів

Сидіння для унітазу з вбиральні Адольфа Гітлера у його баварському сховищі Бергхоф виставили на аукціоні, пише NY Post.

У травні 1945 року до Бергхофа навідалися американці, і заповзятливий солдат Рагнвальд Борх виніс із будинку Гітлера дерев'яне сидіння для унітазу з кришкою. Аукціонний будинок Меріленда пише, що Борх також захопив із собою бронежилет часів Першої світової війни та дві картини маслом.

Фото: liveauctioneers.com

З тих пір, як "туалетна реліквія" потрапила у США, Борх зберігав її в підвалі будинку в Нью-Джерсі. Тепер син солдата перетворив її на лот, який, втім, не користується популярністю. Початкова ставка за сидіння від унітазу складає 5000 доларів, але поки заявок на нього не надходило. Аукціон завершиться 8 лютого.

"Важко уявити, який підступний план обмірковував тиран, споглядаючи світ із цього сидіння!" - жартує аукціонний дім, який також має документи та фото, які підтверджують походження реліквії.

  • Засновниця мемних рукавиць Берні Сандерса виставила на аукціон ще 3 пари, і їх оцінили в тисячі доларів. Це не дивно, адже теплий аксесуар зі старих светрів став справжнім світовим хітом.
  • Картину Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну суму, хоча колишній власник купив її майже за безцінь. З 1982 року вартість портрета виросла на $ 91 млн.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування