Лайм

Помер піаніст Чик Коріа - володар 23 премій "Греммі" мав рідкісну форму раку

Відомому джазмену було 79 років

Джазовий піаніст Чик Коріа помер у віці 79 років. Новина про смерть лауреата 23 премій "Греммі" з'явилася на його сторінці у Facebook.

"Ми з великим жалем повідомляємо, що 9 лютого Чик Коріа помер у віці 79 років від рідкісної форми раку, яка була виявлена нещодавно", - йдеться у повідомленні.

Фото: Facebook

Перед смертю Коріа залишив послання для своїх друзів та шанувальників: "Я хочу подякувати всім, хто допомагав підтримувати яскравий музичний вогонь на моєму шляху. Сподіваюся, що ті, хто хоче грати, писати, виконувати або щось іще, зроблять це. Якщо не для себе, то для всіх нас. І справа не тільки в тому, що світові потрібно більше артистів, - це ще й дуже весело. Моїй місією завжди було доставляти радість творчості всюди, де я міг. Робити це з усіма артистами, якими я так захоплююся, - це було багатством мого життя".

Разом з Хербі Хенкоком та Кітом Джарретт Чіка Коріа називають одним із найвидатніших та віртуозних джазових піаністів, які виступали після 1960-х років. Він почав грати у віці 4 років з ініціативи батька, джазового трубача. До 2020 року Коріа випустив понад 80 сольних альбомів та колаборацій. Його найвідоміші твори - "Spain", "La Fiesta", "Now He Sings, Now He Sobs", "Armando's Rhumba", "Matrix".

Чик Коріа 45 разів номінувався на премію "Греммі" і отримав 23 нагороди. Його альбом "Now He Sings, Now He Sobs" (1968) був занесений до Залу слави Греммі у 1999 році. У 1997 році він отримав звання почесного доктора музики Музичного коледжу Берклі.

  • Раніше стало відомо про смерть Ларрі Флінта - видавця журналу "Хастлер", який все життя боровся з прибічниками моралі. Флінт був одним з найуспішніших бізнесменів в індустрії розваг для дорослих.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Захоплююсь українками: новий "Холостяк" Терен розповів, яку дівчину шукатиме на проекті

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр "Терен" Будько прокоментував свою участь у проекті та розповів, яку дівчину шукатиме

Зірка шоу "МастерШеф" Влад Міцкевич потрапив у ДТП: у якому стані кулінар

Влад Міцкевич потрапив в аварію. Чоловік отримав численні травми

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава