Лайм

Люди прощаються з Daft Punk, а ви не знаєте, хто це? Та годі вам, просто вмикніть ці треки - їх знають усі

Згадуємо знакові пісні та кліпи французів

Користувачі соцмереж ностальгують за кращими роками французького гурту Daft Punk - ввечері 22 лютого його учасники Том Бангальтер і Гі-Мануель де Омем-Крісто повідомили про припинення своєї діяльності.

Історія Daft Punk почалася в 1993 році. За цей час хітмейкери випустили чотири студійних альбоми, щонайменше кілька вічних хітів у жанрі хаус і техно, зняли цілу колекцію яскравих відео, за що були нагороджені шістьма статуетками "Греммі". Не поспішайте крутити головою - якщо ви не провели останні 28 років у бункері без інтернету та зв'язку, то, щонайменше, пісню Get Lucky ви чули хоча б раз. theLime згадує знакові треки та кліпи Daft Punk.

Daft Punk Фото: Getty Images

Get Lucky

  • альбом Random Access Memories (2013)
  • 542 млн прослуховувань синглу на YouTube
  • 20 переглядів кліпу на YouTube

Один зі своїх головних хітів Daft Punk записали зі співаком Фарреллом Вільямсом на вокалі, а партію ритм-гітари виконав музикант і продюсер Найл Роджерс. Get Lucky вийшов навесні 2013 року як головний сингл платівки Random Access Memories. Доволі скоро пісня зібрала високі оцінки критиків і стала світовим хітом. В рамках 56-ї церемонії вручення премій "Греммі" Get Lucky принесла гурту дві статуетки - "Запис року" та "Краще виконання поп-композиції дуетом або гуртом".

Robot Rock

  • Human After All (2005)
  • 37 млн переглядів на YouTube

Сингл Robot Rock вийшов у 2005 році та отримав неоднозначні оцінки: пісню одночасно хвалили і лаяли за монотонність та мотив, який йде по колу. Проте трек впевнено зайняв високі позиції в чартах і став одним із найбільш упізнаваних в дискографії Daft Punk.

One More Time

  • Discovery (2001)
  • 299 млн переглядів на YouTube

Пісня One More Time вийшла восени 2000 року в якості окремого синглу, але пізніше увійшла в альбому Discovery. У записі треку також взяв участь американський діджей Ентоні Мур, чий вокал сильно змінили автотюном. Основою для кліпу стали фрагменти аніме-фільму "Інтерстелла 5555". У 2011 році журнал Rolling Stone помістив пісню One More Time на 307 місце в списку "500 найкращих пісень усіх часів".

Da Funk

  • Homework (1997)
  • 32 млн переглядів на YouTube

Як і One More Time, пісня Da Funk вийшла в 1995 році як сингл, але пізніше його включили до трек-листа дебютного альбому Homework. Сьогодні Da Funk і його кліп, знятий режисером Спайком Джонзом, вважаються класикою жанру хаус 90-х.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля