Лайм

Більше ніж фото: монахиня у М'янмі стала на коліна, щоб зупинити кривавий розгін протестів

Протести проти військового перевороту у М'янмі тривають з 4 лютого

Користувачі мережі захоплюються сміливістю черниці Енн Роуз Ну Таунг з М'янми. Під час кривавого розгону протестів проти хунти вона стала на коліна перед військовими, благаючи їх не стріляти в "дітей", пише The Guardian.

Фото: twitter.com/SiobhanRobbins

Фото 45-річної сестри Енн Роуз у простій білій одежі стало вірусним в усьому світі. Його зробили у місті М'їчина під час протестів через повалення військовими демократично обраного уряду. Протестуючі вимагають відновити демократію, але хунта жорстоко їх пригнічує: у хід пускають водомети, сльозогінний газ, гумові кулі і бойові патрони.

Спочатку сестра побачила, як прямо перед нею замертво впав чоловік: куля військових потрапила йому в голову. Це змусило її кинутися силовикам навперейми.

"Я опустилася на коліна... благала їх не стріляти і не катувати дітей, а замість цього застрелити і вбити мене, - сказала вона. - Поліція намагалася заарештувати їх, і я турбувалася за дітей. Вони запанікували і побігли вперед... Я нічого не могла зробити, але молилася, щоб Бог врятував їх і допоміг".

Сестра Енн Роуз не вперше звертається до хунти з проханням зупинити насильство. 28 лютого вона вже виступала проти збройної поліції, благаючи про милосердя до протестуючих.

Фото: twitter.com/SiobhanRobbins

"Я не можу стояти і дивитися, нічого не робити, коли таке відбувається у мене на очах. Вся М'янма у скорботі", - сказала вона.

  • Дивіться також у рубриці "Більше ніж фото", як моряки Таїланду врятували кинутих котів з тонучого корабля у Андаманському морі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії