Лайм

Говорили, я образила монарха: Олена Зеленська розповіла про модний казус з її сукнею в Японії

Перша леді згадала свою скандальну сукню

У жовтні 2019-го Олена Зеленська разом з чоловіком відвідала церемонію інтронізації японського імператора Нарухіто у Токіо, куди вдягла жовто-лимонну сукню. І якщо в Японії її наряд отримав позитивні відгуки, то в Україні образ першої леді назвали скандальним і таким, що порушує етикет.

Майже через два роки дружина Володимира Зеленського вирішила прояснити ситуацію. Дружина гаранта виступила на Всеукраїнському форумі "Україна 30" в рамках дискусії про моду, де розповіла, що була задоволена своїм вбранням, поки не прочитала публікації українських ЗМІ.

Олена та Володимир Зеленські у Токіо Фото: instagram.com/zelenskiy_official

"Дехто став поширювати інформацію, що я нібито образила монарха кольором своєї сукні, аргументуючи це тим, що жовтий колір - це виключно колір імператорської родини і його не дозволено більше нікому носити, - каже Зеленська. - Офіційно хочу сказати, що це неправда, ці люди помилилися".

Перша леді підкреслює, що світло-лимонний відтінок її сукні та темний жовтий колір імператорської родини - зовсім різні відтінки. Більш того, заборона носити жовтий колір існувала до 8-го або, згідно з іншими джерелами, до 15 століття. З тих пір японцям дозволяється носити одяг будь-якого кольору.

Жовта сукня українського дизайнера Івана Фролова Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Однак в цій ситуації з сукнею є і позитивний момент. Під час благодійного аукціону цей лимонний наряд був проданий набагато швидше, оскільки завдяки галасу став "цікавим" та "помітним" лотом. Так скандальна сукня Олени Зеленської допомогла онкохворим дітям.

Найцікавіші історії та новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші