Лайм

Кого британці хочуть бачити своїм королем після правління Єлизавети II: Mirror публікує результати соцопитування

Принц Чарльз, який знаходиться на першому місці в черзі на престол, отримав підтримку лише 27% британців

Єлизавета II править Великою Британією ось уже 69 років - вона найдовгоправлячий монарх за всю історію країни. Наступним на престол зійде, виходячи з правил спадкування, старший син королеви - принц Чарльз. Правда, не всі британці від цього в захваті.

Згідно з опитуванням компанії Deltapoll, більшість місцевих жителів наступним королем хочуть бачити старшого онука - 38-річного принца Вільяма. Герцог Кембриджський випереджає свого батька принца Уельського на 20 пунктів (47% проти 27%). В опитуванні взяли участь 1590 дорослих британців у період з 31 березня по 1 квітня, передає Mirror.

Єлизавета II і принц Вільям Фото: instagram.com/theroyalfamily

Принц Гаррі отримав підтримку лише від 8% опитаних, що не дивно, адже після його скандального інтерв'ю з Меган Маркл його популярність в Великобританії сильно впала.

Ще 18% опитаних заявили, що взагалі не хочуть ніякої монархії у Великій Британії. Від відповідей утрималися 8% респондентів.

Принц Чарльз Фото: instagram.com/theroyalfamily

Трохи більше 40% респондентів впевнені, що Єлизавета II, якій скоро виповниться 95 років, повинна залишатися королевою Великобританії аж до своєї смерті. Залишити престол в разі, якщо вона "не буде в доброму здоров'ї", радять їй 27% британців, а 21% вважають, що відректися слід, навіть якщо зі здоров'ям Єлизавети II все буде в порядку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також