Лайм

Помер Леонід Борткевич - соліст класичного складу ВІА "Пісняри"

Музикант співав у колективі з 1970-го по 1980-й рік

На 72 році життя помер білоруський музикант та екс-учасник гурту "Пісняри" Леонід Борткевич. Про це 13 квітня повідомили на сторінці солістів колективу у Facebook. Причини смерті не уточнюються.

Леонід Борткевич Фото: Володимир Шлапак / "Російська газета"

Леонід Борткевич приєднався до "Піснярів" у 1970-му році, ставши учасником так званого класичного або золотого складу. Борткевич був її солістом наступні 10 років. У 1980-му він покинув колектив через неможливість поєднувати виступи з навчанням, біля мікрофона його змінив Ігор Пеня.

У 1989-му Борткевич та його дружина, гімнастка Ольга Корбут, поїхали до США, але повернулися на батьківщину до 2000-го року. На той момент "Пісняри" припинили свою діяльність - велика частина гурту пішла від Володимира Мулявіна та створила окремий колектив "Білоруські пісняри". Борткевич приєднався до Мулявіна, з яким виступав і до недавнього часу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil