Лайм

Сьогодні в Лондоні попрощаються з принцом Філіпом: головне про похорон герцога Единбурзького

Попрощатися з герцогом зможуть лише близькі

17 квітня в Лондоні поховають герцога Единбурзького принца Філіпа. Чоловік королеви Єлизавети II помер минулої п'ятниці, не доживши до свого 100-річчя всього два місяці.

Весь цей час труна з тілом принца Філіпа знаходилася у меморіальній каплиці Альберта, а вже сьогодні о 15:00 (17:00 за Києвом) її перевезуть до каплиці Святого Георгія, де пройде панахида та поховання. Процесія, яку через ковід зможуть відвідати лише близькі королівської родини, буде транслюватися по телебаченню та на YouTube. theLime згадує головне, що про неї вже відомо.

Принц Філіп Фото: Instagram / @theroyalfamily

Якими буде похорон принца Філіпа?

Весь тиждень після смерті принца Філіпа королівська родина готувалася до церемонії прощання. 11 квітня до Лондона з Каліфорнії прилетів і принц Гаррі, що правда, без Меган Маркл та сина Арчі. У ЗМІ відразу ж заговорили про наслідки скандального інтерв'ю родини Опрі Вінфрі, але джерела в британських ЗМІ озвучили іншу версію.

Як наголошується в офіційній заяві Букінгемського палацу, рідні принца Філіпа готуються до "церемоніального королівського похорону", як у королеви-матері Єлизавети, але не до державного, як це зазвичай буває у монархів.

Коли поховають герцога?

  • О 14:40 за місцевим часом труну з тілом принца Філіпа принесуть до парадного входу Віндзорського замку.
  • О 14:45 процесія рушить до каплиці Святого Георгія. Туди за 8 хвилин труну доставить кастомний катафалк Land Rover Defender, спроектований свого часу самими принцом Філіпом.
  • О 15:00 в каплиці хвилиною мовчання розпочнеться панахида та похорон, які, як уже зазначалося вище, зможуть відвідати лише найближчі родичі герцога Единбурзького. Подейкують, це частково пов'язано з побажаннями принца Філіпа, але також і з метою запобігти скупченню людей через пандемію коронавіруса.

Хто відвідає церемонію?

За кілька днів до процесії в палаці провели репетицію похорону, а також визначили порядок ходи і розділили принців Вільяма та Гаррі - між ними стане їхній двоюрідний брат Пітер Філіпс. ЗМІ одразу ж заговорили про напругу в стосунках братів, але представник Букінгемського палацу запевнив, що порядок ходи зумовлений виключно "практичними міркуваннями", і не є сигналом розбрату в родині. Драматизувати події цього дня нібито ніхто не збирається.

Дорога від Віндзорського замку, якою пройде процесія Фото: Getty Images

Принц Вільям піде поруч з Пітером Філіпсом, за ними будуть йти принц Гаррі та його дядько Девід Армстронг-Джонс, син принцеси Маргарет. В останню путь принца Філіпа також проведуть четверо його дітей (принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард) та вісім онуків з дружинами та чоловіками.

У числі запрошених також дочка принцеси Маргарет з чоловіком, кузени королеви та кілька німецьких родичів принца Філіпа: його двоюрідний брат і два онучатих племінника.

Тобто Меган Маркл не прилетить до Лондона навіть в день похорону?

Ні. Герцогиня Сассекська чекає на другу дитину і у неї вже доволі великий термін. Лікарі нібито рекомендують їй утриматися від перельотів і стресових ситуацій. У свою чергу, принц Гаррі та Меган Маркл суворо дотримуються всіх заходів безпеки, так як минулого року актриса вже пережила викидень.

Катафалк принца Філіпа Land Rover Defender Фото: Getty Images

Але буде принц Ендрю, незважаючи на скандал з Джеффрі Епштайном?

Так, фактично це буде перший вихід молодшого сина принца Філіпа та Єлизавети II - герцога Йоркського - на публіку після скандалу з Джеффрі Епштайном. Подейкували, через нього принц Ендрю не збирався відвідувати навіть святкування 100-річчя принца Філіпа.

Чи буде пряма трансляція похорону принца Філіпа?

Наскільки відомо, церемонія буде транслюватися по місцевому телебаченню повністю. Зокрема, похорон принца Філіпа покаже канал BBC, який вже цього тижня отримав понад 100 тисяч скарг на занадто докладне висвітлення смерті герцога.

Громадськість закликають дивитися церемонію на телебаченні та зі зрозумілих причин утриматися від приїзду в район Букінгемського палацу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті