Лайм

Пенсіонерка стала жертвою телефонних шахраїв і довірила їм найбільшу суму в історії

Відшукати кошти та учасників афери не вдалося

90-річна мешканка Гонконгу (Китай) стала жертвою телефонних аферистів. Здавалося б, нічого нового, однак цей випадок однозначної увійде в історію, адже жінка довірила шахраям найбільшу суму з тих, які коли-небудь вдавалося виманити злочинцям у цьому регіоні - $32 мільйони.

Для цього, як пише The Guardian, шахраї назвалися співробітниками служби безпеки Китаю і почали запевняти пенсіонерку, що її ім'я нібито фігурує в кримінальній справі, і в зв'язку з цим їй необхідно зробити деякі перекази коштів.

Фото: Pixabay

Наскільки відомо, аферисти вийшли на жінку ще минулого літа. Незабаром після перших телефонних розмов до неї додому прийшов чоловік зі спеціальним мобільним телефоном і сім-картою нібито для прямого контакту з агентами служби безпеки. Таким чином протягом кількох місяців злочинці вмовили жертву зробити 11 банківських переказів і передати їм $32 млн.

Перерахувавши гроші, жінка навіть не підозрювала про аферу. У поліцію про дивні дзвінки повідомила її домробітниця. Незабаром правоохоронці затримали 19-річного студента і заморозили рахунки аферистів. Що правда, на них був лише $1 млн. Решта коштів та учасники афери зникли.

Як зазначає видання, концентрація мільйонерів у Гонконзі є сьогодні однією з найвищих в світі. При цьому багато хто з них - пенсіонери. Раніше, користуючись подібними схемами, аферистам вже вдавалося виманювати у жертв доволі великі суми. Лише з початку 2021 року місцевій шахраям вдалося привласнити близько $45 млн.

  • Читайте також на theLime, як колишній мафіозі шість років переховувався від закону, але дуже хотів своє шоу в інтернеті. Виявилося, поліція теж дивиться YouTube.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності