Лайм

У Гонконзі в дитячій книзі про овець побачили підбурювання до заколоту - авторів заарештували

Тепер їм загрожує до 2 років позбавлення волі

У Гонконзі п'ять чоловік заарештували за підбурювання до заколоту. Причиною стала серія дитячих книг про овець, у яких автори алегорично описали протести активістів демократичного руху, пише The Guardian.

Фото: photostockeditor.com

Поліція Гонконгу заявила, що двоє чоловіків і три жінки у віці від 25 до 28 років "вступили в змову з метою публікації, розповсюдження, демонстрації або копіювання крамольних публікацій". "Група намагалася розпалити ненависть громадськості - і особливо дітей молодшого віку - до уряду і судової систему Гонконгу, підбурювала до насильства і незаконних дій", - йдеться в заяві.

Заарештовані чоловіки і жінки були членами профспілки логопедів Гонконгу. Нещодавно їхня організація опублікувала три книги з картинками, які пояснювали дітям демократичний рух Гонконгу. Прихильники демократії в них зображені у вигляді овець, які живуть у селі в оточенні вовків.

Перша книга під назвою "Вартові села овець" пояснює протести 2019 року. Друга - "Двірники Овечого села" - розповідає, як сільські прибиральники оголосили страйк, щоб вигнати вовків, які всюди залишали сміття. Історія натякала на страйк медиків Гонконгу в 2020 році, які вимагали закрити кордон із материковим Китаєм на початку пандемії коронавірусу. Сюжет третьої книги "12 сміливців з овечого села" оповідає про групу овець, які втекли з села на човні через вовків. Так автори розповіли про 12 гонконгських активістів, які в 2020 році спробували втекти на катері на Тайвань, але були затримані береговою охороною та ув'язнені.

За підбурювання авторам книг загрожує до 2 років позбавлення волі. Більшості заарештованих за такі злочини відмовляють у звільненні під заставу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків