Лайм

Принц Чарльз згадав останню розмову з батьком перед його смертю

Королівська родина поділилася спогадами про принца Філіпа

22 вересня на каналі BBC One вийшов документальний фільм "Принц Філіп: Королівська родина згадує" . У ньому діти та онуки покійного чоловіка королеви Єлизавети II з любов'ю говорили про свого батька і дідуся, і кожен згадував його веселу вдачу.

Фото: Getty Images

Принц Філіп помер у віці 99 років після тривалої хвороби, але до самої смерті зберігав почуття гумору. Принц Чарльз підтвердив це, розповівши про останню розмову з батьком.

"Я спробував обговорити з ним його майбутній день народження, і отримав відповідь: "Я маю бути живим для цього, чи не так?" - цитує спадкоємця престолу видання Telegraph. - У мене дуже щасливі спогади про батька, і нам пощастило, що він прожив із ним майже 100 років".

Фото: https://www.instagram.com/clarencehouse/

Зйомки фільму почалися за життя герцога Единбурзького в рамках проекту, присвяченого його 100-річчю, і продовжилися після його смерті в квітні. Рідні принца Філіпа розповіли, що він завжди знаходив час, щоб читати їм казки на ніч, вчив їх плавати, рибалити і водити машину. Також він завжди залишався для них підтримкою і суворо стежив за їхнім добробутом.

Принц Гаррі розповів про розмову з дідусем перед відправкою до Афганістану, де рік служив авіаційним навідником.

"Він сказав мені: "Переконайся, що повернешся живим". Коли я повернувся, у нас не було глибоких дискусій. Він сказав: "Ну, ти зробив це"", - згадав герцог Сассекський.

У документальному фільмі розповідається про різні досягнення герцога, від його військового послужного списку до створення Всесвітнього фонду дикої природи. Королева не брала участі в зйомках, але її рідні розповіли, що у подружньої пари був особливий зв'язок і пустотливе почуття гумору.

"Уявіть, вони прожили життя, в якому весь час все має йти добре. Тому, коли щось [на офіційних заходах] йшло не так, всі інші смертельно ніяковіли, а їм це подобалося!" - сказав принц Вільям.

  • Заповіт принца Філіпа засекретили на 90 років, і у такого рішення є пікантна передісторія. Все через дідуся Єлизавети II, який колись заповів сімейні коштовності своїй коханці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування