Лайм

Onuka випустила кліп до пісні Guma - антиутопію про байдужість суспільства зняв Євген Філатов

"Не чую. Не бачу. Не кажу"

Гурт Нати Жижченко Onuka презентував кліп до треку Guma зі свіжого альбому KOLIR (2021) - він зачіпає проблеми байдужості в суспільстві щодо оточуючих, залежності від гаджетів і соціальних мереж, а також проблему небажання брати на себе відповідальність.

Режисером ролика виступив Євген Філатов - автор проекту The Maneken, саунд-продюсер гурту Onuka та чоловік Жижченко. Музичний журнал "СЛУХ" назвав нову відеороботу колективу одним із кращих кліпів цього року.

"GUMA - це історія про боротьбу індивідуума з системою і про опір людства процесам автоматизації, - зазначив Філатов як автор ідеї кліпу. - У контекст відео можна сміливо включити і проблеми сучасного суспільства: залежність від віртуального простору, вплив соціальних мереж, культуру скасування, надмірне споживання й виробництво".

Євген Філатов і Ната Жижченко Фото: Instagram / @onukaofficial

Кліп Guma знімали в Києві. Окремі його фрагменти зняті в готелі "Салют", в бібліотеці КПІ та на столичному велотреку. "Це не ода радянській епосі, - підкреслила Ната Жижченко. - Це про красу архітектурної думки".

  • Раніше британці Radiohead випустили свіжий кліп до треку If You Say the Word - гурт записав його ще в 2000-х, але з того часу він так і не вийшов.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували