Лайм

Змушує задуматися. Конкурс фотографії показав, як виглядає зміна клімату

Журі Environmental Photographer of the Year обрало найкращі фото 2021 року

На конференції ООН зі зміни клімату COP26 оголосили переможців міжнародного фотоконкурсу Environmental Photographer of the Year. Вже 14 років поспіль журі конкурсу обирає найважливіші та найбільш вражаючі фото, що підвищують поінформованість про екологічні проблеми нашої планети.

У 2021 році переможцем Environmental Photographer of the Year став іспанець Антоніо Арагон Ренунціо. Він сфотографував дитину, яка спить у зруйнованому будинку на пляжі в Гані. Знімок проливає світло на підвищення рівня моря у країнах Західної Африки, через яке тисячі людей змушені залишати свої будинки.

Фото: Antonio Aragon Renuncio/CIWEM

"Рівень моря біля узбережжя Західної Африки продовжує підвищуватися і поглинати все на своєму шляху - будинки, посіви, дороги, дерева, школи, робочі місця, ресурси та життя. Однак берег цієї маленької країни у Гвінейській затоці - лише частина величезної проблеми, яка торкається понад 8000 км узбережжя у 13 країнах Західної Африки", - розповів фотограф.

Найкращим молодим фотографом конкурс назвав Амаана Алі з Індії. Він сфотографував, як хлопчик гасить пожежу у лісі неподалік від свого будинку в Нью-Делі. За словами місцевих жителів, лісові пожежі у цьому районі – звичайне явище через несприятливі умови життя.

Фото: Amaan Ali/CIWEM природничий photographer of year award 2021

У категорії "Довкілля майбутнього" переміг фотограф Мішель Лапіні. Він відобразив наслідки розливу річки Панаро неподалік міста Модена в Італії. Паводок стався через сильні дощі, перетворивши ландшафт на сіре полотно.

Фото: Michele Lapini / CIWEM environmental photographer of the year award 2021

Також конкурс нагородив Ашрафула Іслама, який показав, як у Бангладеш стадо овець шукає траву серед потрісканого від посухи ґрунту.

Фото: Ashraful Islam/CIWEM природничий photographer of year award 2021

Вразив журі Environmental Photographer of the Year символічний знімок, зроблений Кевіном Оньянго у Кенії. На ньому хлопчик вдихає повітря із рослини, поки на задньому плані на нього насувається піщана буря.

Фото: Kevin Ochieng Onyango/CIWEM природничий photographer of year award 2021

Ще одним переможцем стала Сандіпані Чаттопадхьяй, яка показала цвітіння водоростей у річці Дамодар в Індії. Ситуація стала загрозливою через нерегулярні мусони та тривалу посуху. Через цвітіння живі організми в річці одержують мало кисню та гинуть.

Фото: Sandipani Chattopadhyay/CIWEM environmentálnий photographer of the year award 2021

Серед інших фото, відзначених конкурсом - морський котик, який попався на рибальський гачок у Мексиці, дитина на заводі з переробки пластикових пляшок та жінки, які йдуть за питною водою у Бангладеш.

Фото: Celia Kujala/CIWEM природничий photographer of year award 2021

Фото: Subrata Dey/CIWEM природничий photographer of year award 2021

Фото: Sultan Ahmed Niloy/CIWEM природничий photographer of year award 2021

  • Міжнародний конкурс панорамних фото назвав переможців 2021 року і від цих пейзажів захоплює дух. Фотографи показали красу природи у різних куточках світу.
  • Туманний краєвид в Італії переміг у конкурсі найкращих фото погоди – його обрали із 8900 заявок. Фотограф показав, яким дивним може бути туман осіннього ранку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита