Чимало господинь часто стикаються з тим, що для приготування того чи іншого десерту їм потрібна цукрова пудра. Її додають і в крем, і начинку, а також часто посипають кондитерські вироби, наприклад, домашній зефір. І якщо ви вже почали пекти, але забули купити цукрову пудру, не біда – її легко можна приготувати самостійно, використовуючи підручні засоби. theLime ділиться з вами найпопулярнішими лайфхаками.
У блендері
Цукрова пудра – це кристалічний цукор, подрібнений до пилу. Тому зробити її у домашніх умовах не складе труднощів, якщо у вас є потужний блендер. Для цього знадобиться цукор-пісок (не рафінад) і трохи кукурудзяного крохмалю, який допоможе зберегти пудру розсипчастою. Також необхідно заздалегідь підготувати чашу блендера – вона має бути чистою та сухою, інакше пудра прилипне до її стінок. Насипаємо в неї цукор і крохмаль, накриваємо кришкою, вмикаємо прилад на найвищу швидкість і подрібнюємо близько 2-5 хвилин. Так само можна зробити пудру в кавомолці, комбайні або електричному млині для спецій.
За допомогою качалки
Якщо ви переживаєте, що блендер або кавомолка можуть зламатися після перемелювання в них цукру, скористайтеся звичайною качалкою для розкочування тіста. Щоб перетерти цукор у пудру з її допомогою, також знадобляться обробна дошка, сито та паперовий мішок (замість нього можна використовувати пакет-слайдер). Насипаємо близько 0,5-1 кг цукру в пакет, герметично закриваємо його та рівномірно розподіляємо цукор по всій поверхні. Кладемо пакет на обробну дошку і розтираємо вміст качалкою. Потім просіюємо через сито отриману масу, щоб видалити кристалики цукру, що залишилися.
За допомогою молотка
Також для подрібнення цукру в пудру можна використовувати щільну тканину або готовий мішечок та молоток. Беремо цукор і висипаємо його на тканину і зав'язуємо її міцно мотузкою - повинен вийти невеликий мішечок. Беремо молоток і починаємо сильно стукати по ньому. Під тиском цукор почне кришитися і перетвориться на пудру. Потім отриману суміш можна просіяти через сито.
Ложкою
Якщо вам необхідно отримати невелику кількість цукрової пудри, наприклад, щоб посипати одне або два тістечка, це допоможе зробити звичайна столова ложка. Насипаємо трохи цукру на чисту обробну дошку і енергійно розтираємо його ложкою, періодично збираємо його в купу і проробляємо те саме доти, поки він не перетвориться на дрібний пил.
У ступці
В арсеналі наших бабусь і прабабусь не було потужних блендерів, тому вони подрібнювали цукрову пудру та спеції за допомогою ступки і товкача. У мармурову, дерев'яну або фарфорову ступку висипаємо трохи цукру – важливо, щоб вона була заповнена не більше ніж на одну третину всього об'єму. Беремо товкач і ретельно розтираємо цукор до тих пір, поки він не почне налипати на стінки ступки.
- Раніше ми розповіли про лайфхаки для кухні, які змінять ваше життя.
- Читайте також на theLime, як зробити ідеальний сметанний крем для бісквітного торта.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.