Лайм

У Північній Кореї засудили до смерті контрабандиста, який продавав копії "Гри в кальмара"

Також влада покарала школярів, які подивилися серіал

Чоловіка, який контрабандою завіз до Північної Кореї копії серіалу Netflix "Гра в кальмара", засудили до страти. Про це повідомляє Variety з посиланням на Radio Free Asia (RFA).

Фото: Netflix

Джерела повідомили, що серіал доставили до країни на USB-флешках, і за це контрабандисту загрожує розстріл. Також за переглядом шоу спіймали старшокласників, кожен із яких отримав суворе покарання.

"Школяра, який купив USB, засудили до довічного ув'язнення, тоді як шестеро інших, які дивилися шоу, отримали по п'ять років каторжних робіт. Їхніх вчителів та шкільних адміністраторів звільнили та відправили на роботу у віддалені шахти", - повідомляє RFA.

У грудні 2020 року Північна Корея ухвалила закон "Про викорінення реакційної думки та культури", який забороняє ввезення та розповсюдження ЗМІ, фільмів, книг та музики з Південної Кореї та США. Так, у квітні 2021 року в країні публічно стратили чоловіка за продаж дисководів та CD з південнокорейськими фільмами.

Раніше пропагандисти Північної Кореї розкритикували "Гру в кальмари" як "сумну реальність жахливого південнокорейського суспільства".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця і яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників