Лайм

Англійську вивчити можете, а українську – ні? Педан прокоментував мовний скандал з Єфросиніною та Поляковою

Днями Оля Полякова та Маша Єфросиніна потрапили у мовний скандал через те, що продовжують вести розважальний YouTube-проект "Дорослі дівчатка" російською мовою. Артистки зізналися, що їм складно жартувати та емоційно викладати думки українською, тому поки програма виходитиме у колишньому форматі. Заяву колег прокоментував Олександр Педан.

В інтерв'ю "Вікна-новини" телеведучий заявив, що не до кінця вірить артисткам. А також наголосив, що для України питання мови під час повномасштабної війни з Росією є дуже важливим.

Фото: instagram.com/pedanos

"Про колег або добре, або нічого, але я не до кінця вірю в цю тезу, бо англійську ви вивчити можете, а українську - ні? Тут у мене щось не збігається. Питання в чому? Важко? Так, важко. А нам зараз не важко буде відбудовувати, воювати? Трансформація України в Україну нарешті в нашу незалежність, яку ми здобуважмо, - вона складна, так не буває, що легко", - сказав Педан.

"Звичайно, легше говорити мовою, з якою ти виріс. Я зараз говорю не як людина, якій легко, яка може апелювати. "Звичайно, Педан, ти з Хмельницького, тобі легко". Ні! Я вчив українську мову. У мене був епізод, коли мене одного разу мало не вигнали з телебачення за те, що я не знав української, - зізнався ведучий.

Педан заявив, що йому теж було складно, але він взяв та вивчив рідну мову. "Це нелегко, але це треба. Виходить, це ваш важкий, але важливий для України крок. Ось і все", - наголосив ведучий.

Нагадаємо, Оля Полякова, відповідаючи на критику в мережі, заявила, що їхній з телеведучою проект "Дорослі дівчатка" - це "розмови з подружкою на кухні", а вдома їй простіше спілкуватися російською мовою.

"На телебаченні я розмовляю виключно українською. Я даю інтерв'ю українською, я веду як ведуча українською вже давно, я зараз пишу дуже гарний альбом українською мовою, бо я розумію, що це теж має дуже великий вплив. Мова – дуже важлива, це правда... Але можна люди в себе на кухні говорити так, як хочуть?" -заявила співачка.

Маша Єфросиніна додала, що вже повністю переклала свій Інстаграм українською, але "там, де відбувається щось тригерне, трепетне, мені, наприклад, не вдається емоційно перейти".

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil поділилися емоціями від першої репетиції на сцені "Євробачення-2024": відео

alyona alyona і Jerry Heil провели першу репетицію на сцені Євробачення-2024 - артистки розповіли про правки та сценічні костюми

Зі мною все гаразд: Чарльз III висловився про свій стан під час відвідування онкологічного центру

Чарльз III повернувся до королівських обов'язків та відвідав онкологічний центр - король сказав, що почуває себе добре

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям