Лайм

Ми всі плакали: Дорофєєва розповіла про зйомки кліпу у зруйнованому селі на Київщині

"В мене ще на під’їзді до Горенки всередині все стислося"

Нещодавно українська співачка Надя Дорофєєва презентувала кліп, який зняла у зруйнованому росіянами будинку. Згодом артистка розповіла про свої враження після побаченого та почутого у селі Горенка, що на Київщині.

"Коли заходиш до зруйнованого будинку, емоції від побаченого дуже глибоко б’ють! В мене ще на під’їзді до Горенки, де ми знімали кліп, всередині все стислося… подих перехопило. Бабуся, яка жила в цьому будинку зі своєю родиною, розповіла, що колись просила зробити великий погріб і всі з нею сперечалися, а потім цей погріб врятував життя наших хлопців-військових. Вона розповідала це і плакала… І ми всі плакали. І, на жаль, таких історій дуже багато по всій країні!" – написала знаменитість у Instagram.

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

Село Горенка, де проходили зйомки, розташоване у Бучанському районі Київської області. Населений пункт був під обстрілами рашистів з першого дня повномасштабної війни. Окупанти зруйновували значну частину села. Мешканці Горенки, які не встигли виїхати у безпечніші місця, ховалися від обстрілів у підвалах. Населення виживало без електрики, газу та централізованого водопостачання.

Читайте також: ще один символ стійкості: у зруйнованому будинку під Києвом уціліла кухонна шафа із закрутками.

село ГоренкаФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Згодом місцеві волонтери організовували евакуацію з села. Вісьмома машинами за день вивозили до 50 осіб. Всього ж вдалося врятувати від 600 до 1 тис. осіб, однак точна кількість досі залишається невідомою, оскільки ніякої реєстрації не було.

Зруйнований населений пунктФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Станом на 27 березня 2022 року у Горенці, внаслідок атак російської армії, 123 будинки згоріли дотла. Повністю знищена інфраструктура населеного пункту. Через обстріли агресорів у Горенці гинуло цивільне населення, але точна кількість загиблих також не встановлена.

Горенка після російських атакФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Зруйнований будинок у селіФото: facebook.com/oleksandr.aronets

  • Більше фото та відео знищеного окупантами села Горенка дивіться у цьому матеріалі. Колишній депутат Київської облради, координатор волонтерського координаційного центру ua.help Олександр Аронець побував у населеному пункті для фіксації геноциду, який там влаштували росіяни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil