RU  UA

Дізнатися

Як приготувати домашній зефір із фруктового соку: простий рецепт

На смак зефір вийде не таким солодким, як магазинний

Домашні солодощі не поступаються магазинним за смаком і часто є кориснішими, адже кількість цукру та інших інгредієнтів ви можете контролювати самі. Нескладно приготувати вдома нутеллу, морозиво, горішки зі згущеним молоком або смачні іриски. Також багатьом подобається смак домашнього зефіру, і в цьому рецепті ми розповімо, як зробити його із фруктового соку.

Інгредієнти: для меренги – 1 яєчний білок та 30 г цукру, для сиропу – 200 мл соку з м'якоттю, 160 г цукру, 5 г агар-агару.

Читайте по темі: Як приготувати лінивий чізкейк із сиром і печивом.

Фото: Getty Images

Приготування:

Змішайте фруктовий сік з агар-агаром, влийте в товстодонну каструлю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи сироп.

Коли консистенція соку з агаром стане густішою, додайте 160 г цукру, перемішайте і закип'ятіть. Після закипання варіть ще 5 хвилин.

У високій мисці яєчний білок збийте міксером до піни. Потім у два підходи додайте цукор та збивайте до появи стійких піків.

У миску з меренгою влийте фруктовий сироп, постійно збиваючи міксером до утворення пишної маси.

Перелийте основу зефіру в кондитерський мішок (якщо його немає - підійде канцелярський файлик з маленькими дірочками в куточку). Формуємо зефір на пергаменті та залишаємо на 1 годину. Перед подачею на стіл домашній зефір із соку можна посипати цукровою пудрою. Якщо хочете з'єднати половинки, змастіть їх сумішшю пудри та крохмалю.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации