Лайм

Facebook та Instagram планують скасувати заборону на зображення оголених грудей

Facebook та Instagram можуть зняти заборону на публікації фотографій із зображенням оголених грудей. Переглянути "старі" правила компанії Meta, якій належать соцмережі, порекомендувала її наглядова рада.

Як пише Daily Mail, рекомендація ради надійшла після того, як соціальні мережі видалили два дописи американської пари трансгендера та небінарної людини. На фото вони позували топлес, але із прикритими сосками. Публікації були зроблені, щоби привернути увагу до операції на грудях.

Фото: Instagram

Правління вважає, що "політика компанії заснована на бінарному погляді на стать і відмінності між чоловічим і жіночим тілом", і не враховує інтерсексуальних, небінарних та трансгендерних користувачів.

Читайте також: Українка може залишитися без квартири через пост у Facebook: подробиці.

Видання зазначає, що нова політика, яка дозволяє публікації оголених грудей, розроблялася вже давно.

У 2016 році жінки вийшли на вулиці в рамках руху "Звільніть соски", щоб десексуалізувати зображення оголених грудей. Це сталося після того, як знімки мам, що годують, зазнали цензури.

А у 2022 році протестувальники заповнили штаб-квартиру Facebook у Нью-Йорку – всі оголені та з фотографіями збільшених сосків. До руху увійшли активісти Національної коаліції проти цензури у рамках кампанії #WeTheNipple та група із захисту прав жінок Grab Them By The Ballot.

Фото: Getty Images

Варто зазначити, що Meta поки публічно не відреагувала на рекомендації наглядової ради переглянути свою політику щодо публікацій жіночих грудей.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита