RU  UA

Дізнатися

В день народження покійної Єлизавети ІІ Кейт Міддлтон показала її зворушливе фото з правнуками

Кадр був зроблений минулого літа

Принц Вільям з дружиною Кейт Міддлтон вшанували пам'ять британської королеви Єлизавети ІІ, якій 21 квітня могло б виповнитися 97 років. З нагоди дня народження покійної монархині пара опублікувала її архівне фото з правнуками.

"Сьогодні міг бути 97-й день народження Її Покійної Величності королеви Єлизавети. Ця фотографія, на якій вона позує разом з правнуками, була зроблена в Балморалі минулого літа", - зазначається у підписі до кадру, який Кейт та Вільям виклали на своїй сторінці в Instagram.

Фото: instagram.com/princeandprincessofwales

На офіційних сторінках королівської родини від імені короля Чарльза також написали зворушливі слова у пам’ять Єлизавети ІІ. У дописі, який з’явився в Instagram, згадали, яким було життя британської правительки.

Зокрема, автори посту зазначили, що коли Її Величність народилася у квітні 1926 року, то вона й не підозрювала, що колись їй випаде змога бути королевою. Однак після зречення її дядька, короля Едуарда VIII, на престол зійшов її батько.

Читайте на тему: Жахливо сумуємо: онуки королеви Єлизавети показали зворушливе дитяче фото з бабусею.

Фото: instagram.com/theroyalfamily

"Після смерті короля Георга VI у лютому 1952 року, принцеса Єлизавета стала королевою Єлизаветою II, коли їй було всього 25 років. Її Величність стала монархом, який найдовше правив Британією – єдиною в історії, яка відсвяткувала платиновий ювілей", - йдеться в публікації.

Букінгемський палац також поділився фото усміхненої королеви Єлизавети II 2021 року.

Нагадаємо, Єлизавети ІІ не стало 8 вересня у віці 96 років. На той момент вона знаходилась у замку Балморал, Шотландія. Слухи про погіршення здоров'я королеви почали з’являтися ще за тривалий час до її смерті. У свідоцтві про смерть сказано, що вона пішла х життя через поважний вік.

Її Величність поховали у меморіальній каплиці короля Георга VI поряд з батьком, матір'ю та сестрою. Поруч із нею також перепоховали її коханого чоловіка, принца Філіпа, з яким вона була у шлюбі 73 роки.

Фото: Getty Images

Читайте також: Була поруч із нею. Принцеса Анна поділилася спогадами про останній день життя Єлизавети II.

У червні 2022 року, напередодні смерті Єлизавети, Велика Британія її відсвяткувала платиновий ювілей - 70 років від сходження на британський престол.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

В Мальме состоялся финал Евровидения 2024 – какими были лучшие выступления артистов – кто попал в топ-7 - видео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona и Jerry Heil заняли 3 место на Евровидении 2024 года по результатам судейского и зрительского голосования - таблица

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер из Швейцарии выиграл Евровидение 2024 - что известно о жизни и карьере музыканта, позиционирующего себя как небинарную личность