RU  UA

Дізнатися

Аліна Байкова на Каннському фестивалі з'явилася у футболці Fuck you Putin: українку заарештували

Модель влаштувала перформанс на підтримку України

Ще одна українка влаштувала акцію проти російської агресії на Каннському кінофестивалі-2023. Після блогерки Ілони Чорнобай, яка облила себе червоною фарбою, увагу до війни в Україні привернула Аліна Байкова. Українська топ-модель, яка вже багато років живе та будує кар'єру за кордоном, з'явилася на червоній доріжці в Каннах у футболці з написом Fuck you Putin.

На особистій сторінці в Instagram супермодель розповіла, що її перформанс закінчився арештом та проханням залишити доріжку, оскільки фестиваль "не хоче бути політичним".

Фото: instagram.com/alina_baikova

"Так, я і всі мої люди теж хочемо продовжувати жити своїм красивим життям. Але ми не можемо! У нас відібрали наше життя. Моїх людей щодня вбивають росіяни! Для чого? Росіяни щойно відсвяткували визволення Бахмута (погугліть Бахмут або прогортайте до останнього слайда), вони там усіх вбили і повністю стерли з лиця землі це місто. Від кого та навіщо звільняли? Що відбувається? І чому ми маємо так страждати?", - звернулася Байкова до своїх 3,5 млн підписників з усього світу.

"Вам не здається, що ми, українці, втомилися від цієї війни так само, як ви втомилися про неї слухати?, - продовжила вона. - І відповідь на питання, що найчастіше ставиться: чому війни в інших країнах не отримують такого широкого освітлення? Тому що ми кричимо про це, коли ми маємо шанс!".

Читайте також: Катрін Денев на відкритті Каннського кінофестивалю прочитала вірш Лесі Українки "Надія": відео.

Аліна також згадала президента України Володимира Зеленського, який щодня розповідає про звірства окупантів, і тому люди не забувають, що війна ще триває і що вона має закінчитися.

"Прийміть той факт, що ми вільна та демократична країна, ми не хочемо бути під їхнім контролем! Ми не зупинимося, поки вони не дадуть нам спокою!", - резюмувала українка.

Аліна Байкова родом із Кропивницького. Модель понад 10 років проживає в США та дефілює найкращими світовими подіумами. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну українка користується своєю популярністю, щоби розповісти світові про російську агресію. Супермодель привертає увагу своєї мільйонної аудиторії дописами про війну, а також з'являється на публічних заходах із українською символікою.

Фото: instagram.com/alina_baikova

Торік Аліна Байкова разом з іншими заменитостями підтримала світовий флешмоб Arm Ukraine Now.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии