Лайм

Олег Скрипка та Артем Пивоваров поскаржилися на скасування концертів у Швейцарії через росіян

Пивоварову вдалося врятувати запланований виступ

Українські виконавці Олег Скрипка та Артем Пивоваров повідомили, що їхні концерти, які заплановані у Швейцарії, скасовують через активну кремлівську пропаганду. У соцмережах артисти розповіли подробиці інцидентів та прокоментували своє ставлення до ситуації, що склалася.

Так, соліст гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка мав дати благодійний виступ у Цюриху, але його відмінили. Співак не має сумнівів щодо того, що до цього причетні громадяни країни-окупанта РФ. Зокрема, за кордоном вони поширюють брехню на рахунок того, що українець "є прихильником ультранаціоналістичної ідеології".

Фото: instagram.com/o.skrypka

"Кремлівська пропаганда працює за кордоном: чим брутальніша брехня, тим більше у неї вірять. Абсолютно безпідставно мене звинувачують у прихильності до ультранаціоналістичної ідеології, що є абсолютною неправдою. Відтак, не перевіривши фактів, зарубіжні медіа поширюють цю дезінформацію, що призводить до скасування концерту в Цюриху, Швейцарія", - висловився з цього приводу Скрипка.

Читайте на тему: Концерт скасували: Віктор Павлік не зможе виступити в Німеччині після скандалу зі спецперепусткою.

Музикант також наголосив, що він разом з гуртом "Воплі Відоплясова" дає благодійні концерти на лише для того, щоб збирати кошти на допомогу українській армії, але й щоб розповідати світу правду про скоєні на українських землях російські злочини.

"Організовуючи тури під час війни, ми прагнемо не лише підтримувати ЗСУ, але й доносити світовій спільноті, що Україна самобутня країна зі своїми традиціями, своєю культурою і сьогодні вона бореться з озвірілою агресоркою Росією, що не припиняє ракетні обстріли мирних міст... Кожен наш концерт покликаний об'єднати українців і європейців за кордоном, які підтримують нашу країну у найтяжчі часи", - додав чоловік.

Фото: instagram.com/o.skrypka

Концерти Скрипки та його колективу скасовують уже не вперше. У минулому році гурт мав виступити у Німеччині, проте захід так і не відбувся, оскільки у мережі почала з'являтися інформація про те, що нібито "Воплі Відоплясова" - фашисти".

Читайте також: Це мінімальна реакція: Ігор Кондратюк висловився про скасований концерт Лободи у Києві.

Артем Пивоваров зіштовхнувся зі схожою ситуацією. Його виступ, запланований у Цюриху, Швейцарія, також намагалися скасувати росіяни. У своєму блозі в Instagram музикант поділився, що його назвали "прихильником ультраправової ідеології", оскільки він допомагає Україні та її громадянам. У такий спосіб росіяни хотіли показати відомого українця з поганої сторони та зірвати його виступ.

"У Цюриху, Швейцарія, ми зіткнулися з такою ситуацією, коли місцева влада разом з концертним майданчиком, де мав проводитися наш концерт, скасувала цей концерт за день до його проведення, назвавши мене ультраправим радикалом, посилаючись на відео- та фотозвіти, де ми допомагаємо нашим військовим", - висловився з приводу цієї ситуації Пивоваров.

Фото: instagram.com/pivovarovmusic

Артист вважає, що розповсюдження подібної брехні – справа рук росіян, які роблять усе, аби зірвати концерти українців: "У нас у країні війна, і я, як свідок постійних обстрілів своєї країни, присвячую себе популяризації української культури та проведенню благодійних концертів з метою наблизити перемогу нашої країни. Як можна це назвати підтримкою ультраправої ідеології, коли ти сам є противником цього? Тобто зараз кожен, хто захищає нашу країну, від президента до волонтера є ультраправим? Вказана причина, скоріш за все, є наслідком спроб проросійськи налаштованих осіб перешкодити українському артисту провести благодійний концерт".

Незважаючи на складнощі, виступ Пивоварова все-таки відбудеться у Цюриху, але тепер на іншому концертному майданчику. Захід пройде о 21:00 у ресторані "Салмен", що за адресою Uitikonerstrasse 17, CH-8952 Schlieren.

Фото: instagram.com/pivovarovmusic

"Просимо не повертати квитки, адже ми разом допомагаємо Україні. І ми зробили все, щоб наш благодійний концерт відбувся", – підкреслив Артем.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків