RU  UA

Дізнатися

Безсердечні і тупі люди: супермодель Аліна Байкова розповіла, як у Європі догоджають росіянам

Українка дорікнула модній індустрії та світовим брендам

Аліна Байкова – українська модель, яка у травні з'явилася на Каннському кінофестивалі у футболці з написом Fuck You Putin. Її зупинили та змусили покинути захід, посилаючись на його "аполітичність". В інтерв'ю Дмитру Гордону Байкова розповіла, чому влаштувала перфоманс, а також розкритикувала модну індустрію та країни Європи за бажання догодити росіянам.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

"Коли мене запрошували на Каннський кінофестиваль, мені казали: "Аліно, ми хочемо, щоб ти була там, але ти не можеш бути гучною про політику". Мене ніякий бренд не запросив на червону доріжку, я сама прилетіла до Канн. Це було повідомлення як і брендам усім, так і всім росіянам. Я єдина людина, яка в модній індустрії говорить про це, і вони мені ще намагаються заткнути рота. Вони думають, що я продамся за гроші. Я краще квартиру продам, як-небудь виживу, але не буду затикати свій рот через те, що брендам це не подобається. Вони хочуть продаватися росіянам, вони це роблять тільки для того, щоб не втратити російського клієнта, - заявила модель. - У мене багато рахунків, сім'я, на мені дуже багато. Мені важко без роботи, але для мене важливіше, що якщо я помру, то з чистою совістю, що ніколи не зрадила своєї країни".

Читайте також: Охорона Каннського кінофестивалю грубо виштовхала українку, яка влаштувала акцію проти росіян.

Коли почалася повномасштабна війна, Байкову змушували викладати в Instagram фото показів, узгоджених раніше за контрактом. На її прохання відкласти публікації бренди не відреагували.

"За півтора роки я настільки розчарувалася у всіх. У мене розривається серце від гівна, яке відбувається в модній індустрії. Вона марна і тупа. Ці люди просто безсердечні. Я взагалі не розумію, як можна дивитися на людей, що вмирають, і продовжувати працювати з росіянами, запрошувати їх скрізь?" - обурюється вона.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

За словами Байкової, вона розірвала всі зв'язки та спілкування з росіянами, але в Європі їхня кількість просто зашкалює.

"Ви дивитеся новини, наскільки нас Британія чи Франція підтримують, українські прапорці скрізь. У новинах все красиво, але в реальному житті кількість росіян - просто пипець. Те, що мене викинули з червоної доріжки, показує, що їхня підтримка - пусті розмови. І санкції особливо не працюють. Ніхто їх не дотримується", – вважає Аліна.

Аліна Байкова – українська супермодель родом із Кропивницького. Вже понад 10 років вона живе у США, представляючи найвідоміші світові бренди. Після початку повномасштабного вторгнення Байкова, за якою в Instagram стежить майже 4 млн шанувальників, послідовно висвітлює події в Україні та злочини російських окупантів.

Фото: instagram.com/alina_baikova/

Катрін Денєв на відкритті Каннського кінофестивалю прочитала вірш Лесі України "Надія": відео.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Мав роман з Анною Трінчер: як змінився актор серіалу "Школа" Богдан Осадчук

Богдан Осадчук в период полномасштабной войны живет в Киеве и занимается актерством – что известно о жизни знаменитости

Наталія Могилевська розповіла про кулінарні шедеври доньки та чоловіка

Наталья Могилевская рассказала, какие блюда любят готовить ее муж и 12-летняя дочь. Артистка также подчеркнула, что тщательно следит за рационом питания

Виявився слабкою людиною: Геннадій Вітер розкритикував артиста-втікача Олега Винника

Геннадий Ветер рассказал, что разочарован поведением Олега Винника. Сейчас знаменитости не общаются