RU  UA

Дізнатися

Олена Зеленська у стильному синьому костюмі зустрілася з Джастіном Трюдо: фото

Перша леді наголосила на важливості відновлення ментального здоров'я українців

Олена Зеленська зустрілася з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, який приїхав до нашої країни з неоголошеним візитом. Разом вони відвідали реабілітаційний центр "Лісова поляна", а також обговорили плани майбутнього партнерства між українськими та канадськими медичними установами.

Деталі зустрічі та фото перша леді оприлюднила у своєму Telegram-каналі. "Відвідала "Лісову поляну" разом із Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Допомога з боку його країни – неоціненна: від прийняття 200 тисяч наших вимушених переселенців до коштів на генератори, захисту української енергосистеми, розмінування. Тепер запропонувала пану Трюдо підтримати Всеукраїнську програму ментального здоров’я через новий спільний проект – медичне партнерство між "Лісовою поляною" та канадськими центрами, що спеціалізуються на роботі з ветеранами з ПТСР," - йдеться в публікації.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Дружина Володимира Зеленського підкреслила, що наразі є дуже важливим завдання створити систему допомоги для військових. Вона наголосила, що психологічна допомога зараз не менш потрібна, ніж невідкладна медична.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Невідкладна психологічна допомога, не менш важлива, ніж невідкладна медична. Багато спеціалістів уже пройшли підвищення кваліфікації за кордоном, у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Поки наші воїни захищають нас, наше завдання – захистити їх. А це означає – побудувати систему допомоги, певною мірою унікальної, бо саме таким є досвід України в цій війні, але за кращими міжнародними стандартами. Відновити людей водночас фізично і ментально, бо одне неможливе без другого", - зазначається в джерелі.

Читайте на тему: Новий пакет допомоги, російський Ан-124 та вступ до НАТО: підсумки зустрічі Зеленського та Трюдо.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

"Ми часто говоримо про стійкість України. Весь світ нею захоплюється. Але ми маємо розуміти, що ця стійкість не є невичерпною. Українській стійкості потрібна підтримка – як невідкладна, так і довготривала, втілена у потужній мережі центрів із фахівцями, що вміють працювати з травмованими ментально і фізично військовими та цивільними", - резюмувала перша леді.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Для зустрічі з Трюдо Зеленська обрала модний костюм насиченого синього відтінку, який складався із жакета і штанів-кльош. Доповнили діловий образ білий топ, акуратний чорний шкіряний ремінець, коричневі туфлі та аксесуари.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале