Галушки – це традиційна страва української кухні, яку подають як основну або як добавку до різних супів та борщу. І якщо ви ще не вигадали, як урізноманітнити меню своєї родини на вихідних, зробіть оригінальну варіацію галушок з картопляного пюре. theLime підібрав для вас простий рецепт палюшок.
Інгредієнти: картопля (400 г), домашній сир (200 г), яйця (2 шт.), cіль, перець, борошно (100 г), грудинка свиняча без шкіри (200 г).
Приготування:
Для приготування картопляних галушок необхідно почистити і відварити картоплю до готовності.
Додаємо до картопляного пюре яйця, домашній сир, спеції та борошно. Ретельно перемішуємо та формуємо палюшки у вигляді невеликих довгастих валиків.
Їх можна відварити відразу або ж частину заморозити. Для цього присипаємо обробну дошку борошном, викладаємо палюшки так, щоб між ними залишалося трохи місця, і відправляємо в морозильну камеру на 1-2 години. Потім перекладаємо в пакет-слайдер і знову кладемо у морозилку.
Читайте також: Як приготувати пишні полтавські галушки в м'ясному соусі.
Тепер займемося приготуванням шкварок. Беремо свинячу грудинку без шкіри та нарізаємо її: якщо ви любите хрусткі шкварки з сухою серединою, нарізаємо дрібно (приблизно 0,5*0,5 см). Якщо хочете отримати зовні хрусткі, а всередині ніжні, приємні на смак шкварки, нарізаємо більше (1*1 см і більше).
Розігріваємо сковороду та викладаємо на неї нарізану грудинку в один шар. Готуємо приблизно 25-35 хвилин, періодично помішуючи.
Ставимо на плиту каструлю з чистою водою, солимо, доводимо до кипіння, кидаємо туди галушки. Якщо палюшки з картопляного пюре щойно приготовані – варимо 3 хвилини, а заморожені – 5-6 хвилин.
Викладаємо готові палюшки на тарілку для подачі, посипаємо шкварками і, якщо є, бринзою та нарізанною зеленню.
Подаємо до столу картопляні галушки і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний гречаний суп із галушками.
- Читайте також на theLime, як зробити ліниві вареники з картоплею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.