Лайм

Російські ЗМІ та ворожі канали поширюють інформацію про ізраїльський паспорт першої леді України

Пропагандисти зробили купу помилок

Російські пропагандисти продовжують розповсюджувати фейки про найвище військово-політичне керівництво України. Після інформації про "смерть" Кирила Буданова, ворожі Telegram-канали опублікували скан нібито ізраїльського паспорта Олени Зеленської, який вона буцімто отримала під час робочої поїздки до цієї країни. На фейковому фото першої леді багато помилок.

У Центрі протидії дезінформації проаналізували "документ" та повідомили, що наявність паспорта Ізраїлю у Олени Зеленської - черговий інформаційний "вкид" росіян.

Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

"На так званому паспорті різні шрифти, це вказує на те, що дати і написи були вирізані з різних документів або зображень. Дата закінчення строку дії "паспорта" (18.06.2023) спливає раніше, ніж він був "виданий" (19.06.2023). Фото, яке зображене на "документі", взяте з TG-каналу Першої леді України", - розповіли в організації про помилки пропагандистів.

Читайте також: Росіяни створюють у ТікТок та Telegram фейкові сторінки українських військових: що треба знати.

У ЦПД нагадали, що такі ворожі фейки спрямовані на підвищення недовіри українців до представників органів державної влади.

Олена Зеленська із робочим візитом приїхала до Ізраїлю 19 червня. Там перша леді України зустрілася з лідером країни та його дружиною – Іцхаком та Міхаль Герцогами, відвідала відому дитячу клініку, меморіальний комплекс "Яд Вашем" та український культурний центр при Посольстві нашої держави в Ізраїлі.

Фото: t.me/FirstLadyOfUkraine

Раніше пропагандист РФ засвітив листування з адміном великого Telegram-пабліка України: деталі скандалу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля