Лайм

Тетяна Лазарєва заперечила, що має проукраїнську позицію, і здивувала словами про "хороших росіян"

Телеведуча не погоджується, що всі росіяни відповідальні за війну в Україні

Російська телеведуча Тетяна Лазарєва виступала проти війни в Україні ще до початку повномасштабного вторгнення РФ. Більше того, 24 лютого 2022 року вона перебувала у Києві на зйомках "Ліги сміху", а з України виїхала лише 10 березня.

Незважаючи на те, що Лазарєва застала вибухи, а зараз перебуває на еміграції в Іспанії, вона не поділяє концепцію колективної відповідальності росіян за війну в Україні. В інтерв'ю зі Славою Дьоміним Лазарєва зробила неоднозначну заяву щодо українців, які не хочуть приймати допомоги "хороших росіян".

Фото: instagram.com/lazarevatut/

"Незважаючи на всю мою критику російської влади в мене антиросійської позиції ніколи не було і не буде. Проукраїнською свою позицію я теж назвати не можу. Просто в тій ситуації, коли йде несправедлива загарбницька війна, я звичайно обурена тим, що робить Росія", - сказала вона.

Читайте також: Страждають більше, ніж ми: актриса Катерина Кістень здивувала заявою про росіян у Швеції.

Лазарєва не погоджується, що всі росіяни відповідальні за тероризм їхньої країни. Більше того, негативне ставлення до росіян вважає результатом української пропаганди.

"Існують хороші росіяни, я знаю дуже багато хороших росіян. Хороший росіянин - це людина, яка не підтримує війну. Їх дуже багато, вам просто не розповідають. Я теж розумію пропаганду українську. Набагато простіше і важливіше зараз всю країну Росію назвати тими словами, які ви використовуєте. Це простіше, і потім розбиратися будете. В Росії багато людей, які ризикують своєю свободою, виходять на вулицю. Вийти у великому місті на одиночний пікет з плакатом, на якому написано "Ні війні", це однозначно означає, що тебе заарештують. Але мене це теж дивує, що люди досі виходять", - сказала вона.

Слава Дьомін заперечив, що неприйняття росіян в Україні – не пропаганда, а результат щоденних обстрілів, які вбивають українців. "Щодня я накриваю собою свого сина, коли летять ракети з Брянська. Як я можу інакше ставитися [до росіян]?" - запитав журналіст.

Читайте також: Оля Полякова заступилася за "хороших росіян" і пояснила, чому продовжує співати російською.

Лазарєва гостро відреагувала на таке логічне питання. Вона вважає, що відкидаючи "хороших росіян" українці тим самим позбавляють своїх дітей їхньої допомоги та "права бути щасливими".

Фото: instagram.com/lazarevatut/

"Ви зі мною навіщо зараз розмовляєте? Я не відповідаю за всіх росіян. Мені не дуже приємно, коли мені особисто, людині, яка досить багато робить для України і багатьма речами жертвує у своєму житті, ви пред'являєте якісь претензії. В Україні також дуже багато людей. Ми тільки-но допомогли відправити дітей у табір у Карпатах, де вони щасливі, де ніхто їх не прикриває тілом, бо там спокійно і немає жодного бомбардування. Ви не даєте їм права бути щасливими, гратися та веселитися?" - обурилася вона.

У фіналі інтерв'ю Лазарєва назвала росіян "громадянами великої країни, яка має право на щасливе існування". Українцям вона адресувала аналогічне послання: "Ви є громадянами своєї країни, ви маєте право на щастя. І маєте право захищатися до останнього".

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії