Лайм

Андрій Доманський зник з публічного життя під час війни: що про нього відомо

Після відео-подяки українським волонтерам чоловік видалив сторінки у соцмережах

Андрій Доманський - український телеведучий, якого глядачі можуть пам’ятати за програмами "Підйом", "Хто проти блондинок?", "Інтуїція", "Фабрика зірок". З іменем відомого одесита пов’язано чимало скандалів через російську пропаганду у період роботи на телеканалах. Про які саме інциденти йде мова та куди зник Доманський після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну – читайте далі на theLime.

Фото: "Інтер"

Початок шляху та кар'єри

Доманський народився 8 серпня 1974 року в Одесі в родині інженерів. Одержав освіту інженера-системотехніка в Одеському політехнічному університеті. За фахом працював лише два роки на перших двох курсах університету.

Почав кар'єру у 1992 році, у віці 18 років, радіоведучим на одеській радіостанції "Просто радіо". Далі працював ведучим на відомих телеканалах, серед яких: "Новий канал", "1+1", "Інтер".

Скандали та проросійські заяви

У травні 2018 року у мережу виклали запис концерту до 9 травня телеканалу "Інтер", в якому Доманський відзначився скандальною заявою: "Ми не можемо дозволити, щоб вулиці наших міст називали іменами фашистських злочинців, а їхні портрети безкарно проносили під час факельних ходів у нашій столиці, де кожен метр просякнутий кров'ю наших співвітчизників".

Сам захід, а також слова Доманського викликали обурення суспільства. Кілька десятків активістів прийшли під стіни будівлі телеканалу "Інтер" у Києві зранку 9 травня. Вони вимагали позбавити канал ліцензії через "антиукраїнську редакційну політику".

Читайте також: Шляхи розійшлися: Сергій Притула прокоментував українофобну позицію екс-колеги Андрія Молочного.

Фото: instagram.com/inter_tv_channel

На початку квітня 2021 року стало відомо, що Андрія Доманського запросили вести закриття фестивалю "Слов'янський базар" у Вітебську. Він мав замінити Тимура Мірошниченка, який був ведучим цього фестивалю 10 років поспіль, але публічно відмовився їхати через політичні мотиви.

Проте, після бурхливої критики з боку користувачів мережі, Доманський таки відмовився брати участь у заході в Білорусі. У своєму Instagram він написав наступне:

"Шановні білоруси! Я НЕ ЇДУ НА СЛОВ'ЯНСЬКИЙ БАЗАР! Вимушений був закрити коментарі через величезний потік як адекватних, так і агресивних повідомлень. Хочу окремо подякувати людям, які, незважаючи на емоції, висловлювали свою точку зору у поважній формі. Вчора знімали "Готуємо разом", було не до постів. Мою кандидатуру дійсно розглядали як ведучого, але офіційної згоди з мого боку НЕМАЄ, і НЕ БУДЕ".

Андрій Доманський під час повномасштабної війни

У квітні минулого року ведучий записав українською мовою подяку волонтерам для благодійного фонду. Проте українці його одразу ж розкритикували через проросійські погляди, озвучені протягом попередніх років кар’єри.

"Якщо в людей пам'ять як у акваріумної рибки, то і Доманського можна вважати патріотом. Але ця цинічна потвора роками пропагувала на інтері рузькій мір", - йшлося в одному із коментарів під роликом.

Фото: facebook

Невдовзі знаменитість вирішив видалитися із соцмереж. Наразі ні в Instagram, ні у Facebook його сторінок не знайти.

Тим часом на YouTube-каналі "Готовим вместе" продовжують виходити нові відеорецепти російською мовою. У програмах він разом з шеф-кухарем з України Андрієм Дромовим діляться рецептами приготування різних страв. Нагадаємо, "Готовим вместе" – проект, який Доманський вів на "Інтері".

Останнє велике інтерв’ю Доманського вийшло у 2021 році. Інтерв’юеркою стала його колега Анастасія Даугулє, яка теж брала участь в скандальному концерті "Інтера" з нагоди 9 травня. Розмова тривалістю трохи менше години вийшла компліментарною: політичних тем співрозмовники не торкалися.

Читайте на тему: Виїхав з України за два дні до вторгнення: куди зник відомий телеведучий Борис Бурда.

Особисте життя і діти Доманського

Андрій Доманський – багатодітний батько. Він має 6 дітей від трьох різних жінок. Від першої дружини Юлії ведучий виховує сина Василя (2000 р.н.) та доньку Ладу (2004 р.н.).

Ведучий із доньками Ладою, Василиною та КіроюФото: instagram.com/andreydomanskyi

Про Василя відомо, що з червня 2017 року він почав працювати на радіо. Також у соцмережах вказано, що хлопець мешкає в Одесі. У рядку "Про себе" у Facebook 23-річний син ведучого написав таке: "Ненавиджу брехню і російський шансон, від другого взагалі вивертає".

Василь ДоманськийФото: facebook

У 2007 році колишня цивільна дружина, зірка каналу "1+1" Лідія Таран, народила доньку Василину. 1 січня 2010 пара розлучилася: ЗМІ писали, що Доманський завів роман з іншою жінкою. "Звичайно, спочатку я себе звинувачувала в тому, що залишила дочку без батька. У сенсі без батька, який живе з нею під одним дахом. Але зараз, з висоти прожитих років, я розумію: все, що відбувається, - на краще. На якомусь етапі ми з Андрієм були важливими і потрібними людьми одне для одного, але історія завершилася, і це на краще. Можливо, тоді нам з Андрієм чогось і не вистачило - мудрості, чесності, але, хто знає, як би все повернулося, прояви ми такі якості? Це вже все умовний спосіб", - коментувала розлучення з Доманським Таран.

Після початку війни разом із Таран з донькою перебралася до Франції, де вони мешкають і зараз.

Доманський і Лідія ТаранФото: t1.ua

Наразі телеведучий у шлюбі з жінкою на ім’я Марина. Вона народила своєму обранцю доньку Кіру (народилась 19 вересня 2011 року) і доньку Віру (народилась 23 червня 2016 року). Також Марина має сина жінки від першого шлюбу, якого звуть Артем. Андрію він, відповідно, приходиться пасинком.

Доманський з дружиною Мариною Фото: sensatsiya.com

"Діти – дуже витратна частина життя, особливо у наш час. Здавалося б, зараз варіантів їх прилаштувати багато, але скрізь це пов'язано з фінансовими вкладеннями. Хочеш, щоб із твоєю дитиною відбувалося щось хороше, – плати не лише грошима, а й своїм часом. Це раніше, за радянських часів, можна було побачити просто відданого справі педагога, який сумлінно працює за свою вчительську ставку. Нині добрі педагоги знають собі ціну. І це вірно. Ну, так, тому діти дуже затратні", - коментував ведучий у інтерв'ю Viva виховання шістьох дітей.

Доманський з сином, донькою та пасинкомФото: sensatsiya.com

Доманський з дітьмиФото: sensatsiya.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита