Існує багато варіантів приготування чізкейку без випічки. Наприклад, зробити його можна в мікрохвильовій печі, у чашці або піалі. Не менш популярний рецепт чізкейку - в холодильнику. Готують його зі звичайного кисломолочного сиру та печива з додаванням свіжих фруктів, наприклад, персиків.
Інгредієнти: 250 г м'якого печива а-ля "До кави", 100 г вершкового масла, 500 г сиру, 300 г білого йогурту, 200 г цукрової пудри, 400 г персиків, 25 г желатину та 100 мл води. За бажанням: 12 г магазинного желе для торта та 250 г води для красивої "ресторанної" верхівки.
Читайте також: За смаком нагадує чизкейк: як приготувати в духовці ніжну сирну запіканку.
Приготування чизкейка з персиками
Желатин розводимо у воді (за інструкцією на пакетику), розмішуємо та залишаємо набухати.
Печиво подрібнюємо до стану крихти у блендері чи ступці. З'єднуємо його з розтопленим вершковим маслом і ретельно перемішуємо. Потім цю суміш викладаємо на дно круглої форми для торта і ущільнюємо силіконовою лопаткою, щоб низ чізкейка був гладеньким і рівним. Ставимо форму в холодильник.
Сир і йогурт збиваємо до однорідності в блендері або виделкою, а потім – віночком. Важливо, щоб структура суміші була ніжною та кремовою.
Читайте також: Десерт із двох інгредієнтів: як приготувати лінивий тірамісу.
Потім персики відокремлюємо від кісточки, чистимо, ріжемо на шматочки і пюруємо. Змішуємо з сирною масою до однорідності, додаємо желатин та кілька шматочків персика, нарізаних невеликими кубиками.
Перемішуємо сирну суміш, вливаємо у форму для торта і знову прибираємо в холодильник.
Коли основа чизкейка застигне, зверху можна покласти кілька шматочків свіжих фруктів та залити желе для торта, розведеним за інструкцією. Ще раз відправити в холодильник для застигання, після чого насолоджуватися смачним літнім десертом.
Раніше ми розповідали, що приготувати замість торта "Бите скло". Такий десерт із йогурту порадує смаком.