Лайм

Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами

Побалуйте свою сім'ю стравою української кухні

Банош – знаменита гуцульська страва, яка відома не лише своїми неповторними смаковими якостями, а й ситністю. Його можна приготувати за класичним рецептом з кукурудзяної крупи з додаванням сиру або урізноманітнити смаженими грибами. theLime підібрав для вас простий рецепт на вечерю.

Фото: instagram.com/yuli.cookbook

Інгредієнти: вода (0,5 л), сметана жирністю від 20% (0,5 л), дрібна кукурудзяна крупа (250 г), вершкове масло (40 г), сіль (1 ч. л.), бринза, гриби.

Приготування:

Для приготування гуцульського баноша заздалегідь приготуємо смажені гриби. Можна взяти печериці чи будь-які інші гриби за смаком.

Промиваємо їх під проточною водою, обрізаємо, якщо є, почорнілі місця. Відварюємо гриби цілими у кастрюлі з підсоленою водою приблизно 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк. Гриби, що охололи, нарізаємо на пластини.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією і обсмажуємо на ній трохи цибулі, потім додаємо гриби, сіль і перець за смаком.

Читайте також: Козацька страва: як приготувати вдома традиційний пшоняний куліш з м'ясом.

У каструлю з товстим дном виливаємо воду та сметану жирністю не менше 20%. Ставимо на плиту, підігріваємо, ретельно перемішуючи, додаємо трохи солі. Потім тонкою цівкою починаємо висипати кукурудзяну крупу, не забуваючи при цьому помішувати вінчиком або лопаткою, щоб не було грудочок. Згодом додаємо вершкове масло та варимо кашу близько 15 хвилин.

Знімаємо з плити і подаємо банош по-закарпатськи гарячим, щедро присипавши бринзою та обсмаженими грибами. За бажанням також можна додати шкварки.

Цікаві новини для вас:

  1. Як готують мариновані огірки "по-фінськи": рецепт з гірчицею на зиму.
  2. Ароматне та густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
  3. Кабачки як шашлики – популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба