Лайм

Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами

Побалуйте свою сім'ю стравою української кухні

Банош – знаменита гуцульська страва, яка відома не лише своїми неповторними смаковими якостями, а й ситністю. Його можна приготувати за класичним рецептом з кукурудзяної крупи з додаванням сиру або урізноманітнити смаженими грибами. theLime підібрав для вас простий рецепт на вечерю.

Фото: instagram.com/yuli.cookbook

Інгредієнти: вода (0,5 л), сметана жирністю від 20% (0,5 л), дрібна кукурудзяна крупа (250 г), вершкове масло (40 г), сіль (1 ч. л.), бринза, гриби.

Приготування:

Для приготування гуцульського баноша заздалегідь приготуємо смажені гриби. Можна взяти печериці чи будь-які інші гриби за смаком.

Промиваємо їх під проточною водою, обрізаємо, якщо є, почорнілі місця. Відварюємо гриби цілими у кастрюлі з підсоленою водою приблизно 5-7 хвилин, потім відкидаємо їх на друшляк. Гриби, що охололи, нарізаємо на пластини.

Розігріваємо сковороду з вершковим маслом або рослинною олією і обсмажуємо на ній трохи цибулі, потім додаємо гриби, сіль і перець за смаком.

Читайте також: Козацька страва: як приготувати вдома традиційний пшоняний куліш з м'ясом.

У каструлю з товстим дном виливаємо воду та сметану жирністю не менше 20%. Ставимо на плиту, підігріваємо, ретельно перемішуючи, додаємо трохи солі. Потім тонкою цівкою починаємо висипати кукурудзяну крупу, не забуваючи при цьому помішувати вінчиком або лопаткою, щоб не було грудочок. Згодом додаємо вершкове масло та варимо кашу близько 15 хвилин.

Знімаємо з плити і подаємо банош по-закарпатськи гарячим, щедро присипавши бринзою та обсмаженими грибами. За бажанням також можна додати шкварки.

Цікаві новини для вас:

  1. Як готують мариновані огірки "по-фінськи": рецепт з гірчицею на зиму.
  2. Ароматне та густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
  3. Кабачки як шашлики – популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою