На календарі – середина липня, а це означає, що розпочався сезон баклажанів. І якщо ви вже готували з горіховою пастою по-грузинськи, цього разу запечіть їх у духовці з вершковим маслом, часником та спеціями. theLime ділиться найпростішим рецептом.
Інгредієнти: баклажан (1-2 шт.), вершкове масло, сіль, мелений чорний перець, паприка, часник.
Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.
Молоді баклажани промиваємо у проточній воді, витираємо, розрізаємо навпіл уздовж і робимо глибокі перехресні насічки за допомогою ножа.
Щоб баклажани не гірчили, слід їх посолити - так, щоб сіль зайшла всередину насічок. Залишаємо їх на 3-5 хвилин, потім промиваємо та витираємо насухо.
Читайте також: Як приготувати улюблені рулетики з баклажанів із сиром та часником: простий рецепт.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Замість нього можна використовувати сухий часник.
До м'якого вершкового масла додаємо сіль, мелений чорний перець, звичайну або копчену паприку, а також часник.
Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. Беремо половинку баклажану, змащуємо його пастою з вершкового масла - так, щоб воно заходило і в прорізі. Викладаємо на деко зрізом вгору. Робимо те саме з іншими.
Духовку розігріваємо до 200°С. Ставимо деко з половинками баклажанів і випікаємо приблизно 20-30 хвилин.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як заготовити на зиму баклажани з квасолею та перцем.
- Читайте також на theLime, як приготувати баклажани, щоб не гірчили.
Цікаві новини для вас:
- Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків".
- Швидка кабачкова піца - смачна заміна звичайній із тіста: як її приготувати.
- Сирний суп на обід: прості рецепти, які варто спробувати кожному.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.