RU  UA

Дізнатися

Пес Патрон відсвяткував день народження у яскравій вишиванці: кумедні фото

Улюбленець почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців

Знаменитий пес Патрон, який допомагає чернігівським саперам розміновувати деокуповані території та отримує нагороди за плідну роботу, відзначив свій 4-й день народження. З нагоди свята на сторінці народного улюбленця з’явилися веселі фото, на яких він позував у жовто-блакитній вишиванці.

"Не дуже пам‘ятаю свій перший рік, лише спалахи такі. Спалах - мене облизує мама. Спалах - я граюсь з братиками і сестричками. Спалах - я в обіймах якогось чудового хлопчика, а біля нього такий високий чоловік у формі з добрими очима. То був Михайло, який лишень повернувся з АТО, і поїхав з сином виконати найбільше його бажання на той час: мати пса на ім‘я Патрон. Ну потім спалах - і я чогось гризу все, що бачу, досі не можу забути це знайомство з дружиною Михайла", - йдеться у дописі в Instagram від імені Патрона.

Фото: instagram.com/patron_dsns

"Але я чітко пам‘ятаю майже кожен день останніх 1,5 року. Початок повномасштабного вторгнення, як ворог поливав моє місто палаючими кулями. Тоді в мені щось перевернулось. Я наче відчув разом зі всіма українцями ось це "Е ні, так не буде". І почав теж свою боротьбу", - також зазначається там.

Читайте на тему: Сержант Бубуська: Леся Нікітюк показала крихітного помічника захисників з Волині.

Крім того, у дописі від імені відомого помічника подякували українцям, які підтримували його: "Я хочу подякувати вам за віру, любов і допомогу. За кожне серденько в коментарях та тривожне "як ти?", коли в новинах в черговий раз кажуть, що я не ок. За кожен донат, за кожний подарунок дітям, тваринам та саперам. За це вам вдячний, люблячий лизь зі смаком вершкового морозива".

Фото: instagram.com/patron_dsns

Патрон - пес-сапер в ДСНС, пес доброї волі в ЮНІСЕФ та директор з комунікацій в UAnimals. Собака-винюхувач вибухівки здобув велику популярність на початку російсько-української війни. За даними ДСНС, до 19 березня минулого року він допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими окупантами на українських територіях. За цей доволі короткий проміжок часу джек-рассел-тер'єр став улюбленим героєм не лише для дітей, а й для дорослих.

Патрон почав нести службу у ДСНС у віці 6 місяців, до квітня 2022 року йому виповнилося 2,5 роки. Він має власну сторінку в Instagram, за якою на даний момент стежать більше 400 тисяч підписників.

У травні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив пса медаллю "За віддану службу", а його господаря Михайла Ільєва - орденом "За мужність" III ступеня.

Фото: instagram.com/patron_dsns

До слова, господар Патрона Михайло Ільєв – керівник піротехнічної групи управління ДСНС у Чернігівській області. Кілька тому він подарував своєму синові джек-рассел-тер'єра, який, як спершу планувалося, мав брати участь у різноманітних виставках. Проте після 24 лютого 2022 року улюбленець став сапером.

Пес Патром зі своїм господарем Фото: instagram.com/patron_dsns

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале