Лайм

Простий рецепт для консервації: як приготувати мариновані огірки по-польськи

Закрийте на зиму декілька баночок

Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з огірків: хтось маринує їх "по-фінськи" з гірчицею, інші закривають з кетчупом чилі, а треті роблять квашені огірки з борошном. theLime підібрав також простий рецепт маринованих огірків по-польськи.

Фото: instagram.com/letokuz

Інгредієнти на банку 1 л: огірки (500 г), петрушка (невеликий пучок), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), часник, парасольки кропу, лавровий лист, перець чорний, запашний перець, гірчиця в зернах.

Інгредієнти маринаду: вода (1 л), сіль (2 ст. л.), цукор (4 ст. л.), оцет 9% (100 мл).

Приготування:

Огірки замочуємо у холодній воді на 2-3 години. Потім ретельно промиваємо та обрізаємо з двох сторін кінчики.

Банки заздалегідь промиваємо під проточною водою із содою, витираємо насухо.

Цибулю споліскуємо, очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями. Моркву очищаємо та нарізаємо кільцями.

Також читайте: Класичний рецепт маринованих огірків ніколи не підведе: як закрити їх на зиму.

На дно кожної банки викладаємо парасольки кропу, кілька гілочок промитої петрушки, трохи цибулі та моркви, 2-3 зубчики часнику, лавровий лист, а також по декілька горошин чорного та запашного перцю. Потім висипаємо гірчицю у зернах.

Далі щільно заповнюємо банки огірками.

Для приготування маринаду в каструлю з водою висипаємо сіль та цукор, виливаємо оцет. Ретельно перемішуємо, щоб розчинились усі кристали. Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки він закипить, потім чекаємо 1-2 хвилини.

Гарячим маринадом заливаємо огірки у банках.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо із моменту закипання води 10 хвилин.

Закочуємо огірки і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою і чекаємо, поки консервація охолоне за кімнатної температури, а потім прибираємо в прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажани як гриби - хітовий рецепт літа: як приготувати їх на сковороді.
  2. Чизкейк без випічки: як приготувати десерт з печивом і кисломолочним сиром.
  3. Кабачкова ікра з майонезом – класичний рецепт на зиму: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні