Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та зростання цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок маринованих огірків "по-фінськи" з гірчицею або "французьких" огірків, цього разу спробуйте зробити квашені. theLime підібрав оригінальний рецепт з борошном і без стерилізації.
Інгредієнти на 3-літрову банку: огірки (2-2,5 кг), сіль (3 ст. л.), борошно (3 ст. л.), парасольки кропу, часник (1-2 зубчики), лавровий лист, перець горошком, листя вишні, листя хрону.
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Якщо є час, їх можна замочити у прохолодній воді приблизно на 6-8 годин.
Підготуємо банки та кришки: ретельно промиваємо у проточній воді з рідким миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо.
Часник очищаємо від лушпиння, кожен зубчик можна розрізати навпіл.
Парасольки кропу, листя вишні та хрону промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.
Читайте також: Чому квашені огірки стають м'якими та порожніми всередині: поради, як цього уникнути.
На дно кожної 3-літрової банки викладаємо лавровий лист, перець горошком, парасольки кропу, листя вишні та хрону. Потім заповнюємо її щільно огірками, а зверху висипаємо 3 ст. л. з гіркою солі та 3 ст. л. з гіркого борошна і заливаємо відфільтрованою холодною водою (без хлорки).
Накриваємо огірки кришками, збовтуємо їх кілька разів. Ставимо на тацю або рушник, тому що в процесі бродіння вони можуть підтікати. Залишаємо в теплі приблизно на 3-4 дні, періодично збовтуючи, щоб борошно рівномірно розподілилося по банці.
Через зазначений проміжок часу квашені огірки можна вживати в їжу або прибрати в підвал на зиму на 2-3 місяці.
- Раніше ми розповіли, як закрити хрумкі квашені огірки на зиму.
- Читайте також на theLime, як приготувати в пакеті або 3-літровій банці малосольні огірки.
Цікаві новини для вас:
- Смачна консервація на зиму: як закрити мариновані огірки з кабачками.
- Сирний суп на обід: прості рецепти, які варто спробувати кожному.
- Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош із бринзою та грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.