Лайм

Квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму: як їх приготувати

Поекспериментуйте на дозвіллі

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та зростання цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже закрили декілька банок маринованих огірків "по-фінськи" з гірчицею або "французьких" огірків, цього разу спробуйте зробити квашені. theLime підібрав оригінальний рецепт з борошном і без стерилізації.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти на 3-літрову банку: огірки (2-2,5 кг), сіль (3 ст. л.), борошно (3 ст. л.), парасольки кропу, часник (1-2 зубчики), лавровий лист, перець горошком, листя вишні, листя хрону.

Приготування:

Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Якщо є час, їх можна замочити у прохолодній воді приблизно на 6-8 годин.

Підготуємо банки та кришки: ретельно промиваємо у проточній воді з рідким миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо.

Часник очищаємо від лушпиння, кожен зубчик можна розрізати навпіл.

Парасольки кропу, листя вишні та хрону промиваємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.

Читайте також: Чому квашені огірки стають м'якими та порожніми всередині: поради, як цього уникнути.

На дно кожної 3-літрової банки викладаємо лавровий лист, перець горошком, парасольки кропу, листя вишні та хрону. Потім заповнюємо її щільно огірками, а зверху висипаємо 3 ст. л. з гіркою солі та 3 ст. л. з гіркого борошна і заливаємо відфільтрованою холодною водою (без хлорки).

Накриваємо огірки кришками, збовтуємо їх кілька разів. Ставимо на тацю або рушник, тому що в процесі бродіння вони можуть підтікати. Залишаємо в теплі приблизно на 3-4 дні, періодично збовтуючи, щоб борошно рівномірно розподілилося по банці.

Через зазначений проміжок часу квашені огірки можна вживати в їжу або прибрати в підвал на зиму на 2-3 місяці.

Цікаві новини для вас:

  1. Смачна консервація на зиму: як закрити мариновані огірки з кабачками.
  2. Сирний суп на обід: прості рецепти, які варто спробувати кожному.
  3. Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош із бринзою та грибами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні