RU  UA

Дізнатися

"Я, по суті, не маю про це говорити": як Валерій Харчишин виїжджає за кордон

Музикант не звертається до Мінкульту

Валерій Харчишин опинився серед тих артистів, кому Міністерство культури та інформаційної політики відмовило у виїзді за кордон. У новому інтерв'ю лідер гурту "Друга ріка" розповів, як виїжджає з України під час повномасштабної війни.

"Я звертався і я не отримав дозволу на виїзд. Я поїхав як водій гуманітарки", - поділився музикант в YouTube-проекті "Розмова", зазначивши, що з "військовими набагато легше домовитися, ніж з культурою".

Фото: instagram.com/drugarika

Валерій Харчишин має трьох дітей, і за законодавством України має право залишати країну під час воєнного стану. Проте музикант статусу багатодітного батька не оформлював. Артист виїжджає за кордон із "білим квитком".

Читайте також: Не справедливо: Олег Собчук сказав, що думає про нові правила виїзду артистів за кордон.

"Я, по суті, не маю про це говорити... Колись була ДТП, у мене немає певних органів. Я не дуже здорова людина насправді. Тому я міг би оформити цей статус давно. Я цього не робив, тому що не було часу і мені не потрібен цей статус, який мене принижує. На кордоні я з цим "білим квитком". Я цього не робив. Але я був змушений піти і довести його до кінця, тому що я щоразу відчуваю приниження, коли я звертаюся до міністра і він каже: їхати чи не їхати", - зізнався Харчишин.

Валерій Харчишин виховує трьох синів. Старшому Дмитру 25 років і нині він захищає Україну в лавах ЗСУ. Хлопець добровольцем пішов у військкомат і вже на другий день повномасштабного вторгнення РФ тримав у руках автомат. Музикант поділився, що за час служби його син дуже змінився і став справжнім чоловіком.

Фото: YouTube

"Спочатку я його відвідав десь за кілька тижнів. До мене вийшов хлопчина в окулярах, на ньому все висить, все велике, не за розміром. Мені його стало дуже шкода. Він не той хлопчик, який грав з автоматами, у війну не грався. Ніколи. Він абсолютно пацифістських поглядів, агностик, філософ, і для нього вбивати людину – як мінімум тупо. Мені було дивно, що він там. Я ніколи не думав, що мій син рватиметься в бій першим. Але потім ми зустрілися, коли йому потрібний був броник. Він приїхав до Києва, зустрічалися ми приблизно п'ять хвилин. До мене вийшов просто чоловік, військовий, з абсолютно іншим поглядом, у ньому була сила та впевненість. Він зі мною розмовляв як із цивільним. Я одразу на місці став пишатися", - розповів лідер гурту "Друга ріка".

У березні 2022 року під час окупації Київщини російська ракета знищила будинок Валерія Харчишина у Гостомелі. Пізніше музикант показав, що залишилося від його домівки.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

В 80-ю годовщину депортации крымских татар Джамала вспомнила щемящую историю своей семьи. Женщина не могла сдержать слезы

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Верка Сердючка выступила в Киеве. Звезду захейтили из-за исполнения российских хитов