Лайм

Суд зняв з Кевіна Спейсі всі обвинувачення в сексуальних домаганнях

Актора визнали невинним за 9 пунктами звинувачення

Суд у Лондоні зняв з оскароносного актора Кевіна Спейсі всі звинувачення у сексуальних злочинах. Коли присяжні назвали його невинним за сімома пунктами звинувачення в насильстві та двома пунктами звинувачення в інших серйозних провинах, він розплакався, пише CNN.

Звинувачення стосувалися періоду з 2004 по 2013 рік, коли Спейсі працював художнім керівником театру "Олд Вік" у британській столиці.

Фото: Wikipedia

Один заявник стверджував, що Спейсі сидів поруч із ним в авто, схопив за руку і поклав її собі на промежину. Чоловік сказав, що Спейсі діяв так грубо, що в нього "перехопило подих". Другий заявник стверджував, що Спейсі напав на нього на благодійному заході, схопивши за промежину з такою силою, що "було боляче". Третій сказав, що познайомився зі Спейсі, коли працював у пабі в англійському селі. Він сказав, що пізніше на вечірці в будинку відпочинку актор "підійшов до нього і обійняв", поцілував його в шию, схопив за промежину та "стиснув".

Читайте також: Джонні Депп виграв справу проти колишньої дружини Ембер Герд - актрису визнали винною.

Найсерйозніше звинувачення, висунуте четвертим заявником, актором-початківцем, полягало в тому, Спейсі запросив його в свою лондонську квартиру і зґвалтував. Заявник стверджував, що Спейсі накачав його наркотиками, і він прокинувся після того, як Спейсі вчинив із ним статевий акт.

Кевін Спейсі заперечував усі звинувачення. Його адвокат Патрік Гіббс стверджував, що заявники шукали фінансової вигоди, намагалися просунути свою кар'єру і давали неправдиві свідчення присяжним.

Спейсі подякував присяжним після того, як вони виправдали його після трьох днів обговорення. Виправдувальний вирок винесли у день його народження: 26 липня зірці "Карткового будиночка" виповнилося 64 роки.

Кевін Спейсі отримав дві премії "Оскар" за ролі у фільмах "Звичайні підозрювані" та "Краса по-американськи". У 2021 році він повернувся до роботи вперше після "Карткового будиночка". Актор знімався в серіалі Netflix протягом п'яти сезонів, але у 2017 році його звільнили через звинувачення у домаганнях. Крім того, його зобов'язали виплатити творцям шоу величезну суму компенсації - 31 млн. доларів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни