Лайм

Як сушити яблука на зиму: прості домашні способи без електросушарки

Зробити це зовсім нескладно

Багато господинь намагаються максимально використовувати літо, щоб підготуватися до холодної пори року. Особливо це актуально в умовах зростання цін на продукти у зв'язку з повномасштабною війною, що триває. І якщо ви вже знаєте, як заморозити полуницю на зиму та не зіпсувати ягоду, візьміть собі на замітку прості способи сушіння яблук без електросушарки. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Як правильно збирати та сушити квіти липи для корисного і ароматного чаю.

Перший спосіб – у духовці

1. Яблука ретельно промиваємо.

2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.

3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.

4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.

5. Викладаємо яблука рівним шаром на деко.

6. Виставляємо температуру 50°С, щоб яблука прив'яли.

7. Підвищуємо температуру до 70°С, щоб випарувалася вода.

8. Підвищуємо температуру до 80°С – яблука стерилізуються.

9. Процес сушіння в духовці займає приблизно 5-6 годин.

Другий спосіб – на сонці

1. Яблука ретельно промиваємо.

2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.

3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.

4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.

5. Вистилаємо поверхню (стіл, дах сараю) пергаментним папером і викладаємо яблука в один шар.

6. Накриваємо тонким шаром марлі, щоб на них не сідали комахи.

7. Фрукти необхідно перевертати щодня.

8. Щоб яблука добре висохли, їм необхідно від 5 до 7 днів сушіння на сонці.

9. Обов'язково прибираємо яблука на ніч та під час дощу у приміщення.

Третій спосіб – у мікрохвильовій печі

1. Яблука ретельно промиваємо.

2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.

3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.

4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.

5. Розкладаємо рівним шаром у мікрохвильовій печі.

6. Включаємо мікрохвильову піч на 30-40 секунд при 250 W.

7. Потім перевертаємо яблука.

8. Включаємо мікрохвильову піч на 300 W і сушимо ще 3 хвилини.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як заготовити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: топ-5 способів.
  2. Пройшли дощі: чим обробити помідори, щоб не було фітофтори та інших хвороб.
  3. Як зберегти капусту броколі на зиму: поради для довгого зберігання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також