Багато господинь намагаються максимально використовувати літо, щоб підготуватися до холодної пори року. Особливо це актуально в умовах зростання цін на продукти у зв'язку з повномасштабною війною, що триває. І якщо ви вже знаєте, як заморозити полуницю на зиму та не зіпсувати ягоду, візьміть собі на замітку прості способи сушіння яблук без електросушарки. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
Читайте також: Як правильно збирати та сушити квіти липи для корисного і ароматного чаю.
Перший спосіб – у духовці
1. Яблука ретельно промиваємо.
2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.
3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.
4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.
5. Викладаємо яблука рівним шаром на деко.
6. Виставляємо температуру 50°С, щоб яблука прив'яли.
7. Підвищуємо температуру до 70°С, щоб випарувалася вода.
8. Підвищуємо температуру до 80°С – яблука стерилізуються.
9. Процес сушіння в духовці займає приблизно 5-6 годин.
Другий спосіб – на сонці
1. Яблука ретельно промиваємо.
2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.
3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.
4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.
5. Вистилаємо поверхню (стіл, дах сараю) пергаментним папером і викладаємо яблука в один шар.
6. Накриваємо тонким шаром марлі, щоб на них не сідали комахи.
7. Фрукти необхідно перевертати щодня.
8. Щоб яблука добре висохли, їм необхідно від 5 до 7 днів сушіння на сонці.
9. Обов'язково прибираємо яблука на ніч та під час дощу у приміщення.
Третій спосіб – у мікрохвильовій печі
1. Яблука ретельно промиваємо.
2. Якщо яблука були куплені в магазині або на базарі, то обрізаємо шкірку, адже в ній може бути багато хімікатів. Якщо це домашні яблука, шкірку залишаємо.
3. Очищаємо яблука від серцевини з насінням.
4. Нарізаємо їх скибочками шириною по 0,5 см.
5. Розкладаємо рівним шаром у мікрохвильовій печі.
6. Включаємо мікрохвильову піч на 30-40 секунд при 250 W.
7. Потім перевертаємо яблука.
8. Включаємо мікрохвильову піч на 300 W і сушимо ще 3 хвилини.
- Раніше ми розповіли, як правильно заморозити кабачки.
- Читайте також на theLime, як зберігати зелень в холодильнику, щоб довше залишалася свіжою.
Цікаві новини для вас:
- Як заготовити петрушку на зиму, щоб була як свіжа: топ-5 способів.
- Пройшли дощі: чим обробити помідори, щоб не було фітофтори та інших хвороб.
- Як зберегти капусту броколі на зиму: поради для довгого зберігання.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.