Лайм

Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг

Зробити його простіше простого

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних яблучним пирогом з меренгою або пирогом "Три склянки", цього разу зробіть французький пиріг на молоці. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/oksan4ik_pp

Інгредієнти: яйця (2 шт.), сіль (0,25 ч. л.), цукор (50 г), ванільний цукор (10 г), молоко (100 мл), борошно (80 г), розпушувач (7 г), очищені яблука (900 г).

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль і збиваємо за допомогою міксера до тих пір, поки маса не стане пишною та посвітлішає.

Потім додаємо цукор та ванільний цукор, збиваємо ще 3 хвилини.

Слідом вливаємо в суміш молоко і поступово – у кілька заходів – просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

Читайте також: Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт.

Для яблучної начинки беремо яблука, промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Тремо на терці, щоб вийшли тонкі пластинки. Перекладаємо підготовлені яблука у тісто, акуратно перемішуємо. Яблучне тісто готове.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто – так, щоб не було порожнеч.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пирогом із яблуками, випікаємо приблизно 1 годину. Потім виймаємо його і чекаємо, поки він охолоне у формі.

Розрізаємо французький пиріг із яблучною начинкою на порційні шматочки та подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
  2. Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.
  3. Смачна страва з курячого філе: як приготувати крученики з оливками та сиром.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі