Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних яблучним пирогом з меренгою або пирогом "Три склянки", цього разу зробіть французький пиріг на молоці. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: яйця (2 шт.), сіль (0,25 ч. л.), цукор (50 г), ванільний цукор (10 г), молоко (100 мл), борошно (80 г), розпушувач (7 г), очищені яблука (900 г).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо сіль і збиваємо за допомогою міксера до тих пір, поки маса не стане пишною та посвітлішає.
Потім додаємо цукор та ванільний цукор, збиваємо ще 3 хвилини.
Слідом вливаємо в суміш молоко і поступово – у кілька заходів – просіяне через сито борошно з розпушувачем. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
Читайте також: Як приготувати яблучну шарлотку на сирному тісті: простий рецепт.
Для яблучної начинки беремо яблука, промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки. Тремо на терці, щоб вийшли тонкі пластинки. Перекладаємо підготовлені яблука у тісто, акуратно перемішуємо. Яблучне тісто готове.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо тісто – так, щоб не було порожнеч.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пирогом із яблуками, випікаємо приблизно 1 годину. Потім виймаємо його і чекаємо, поки він охолоне у формі.
Розрізаємо французький пиріг із яблучною начинкою на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли про 5 інгредієнтів, які не варто додавати в шарлотку.
- Читайте також на theLime про часті помилки у приготуванні шарлотки.
Цікаві новини для вас:
- Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
- Не гірше, ніж у грузинському ресторані: рецепт хачапурі по-аджарськи.
- Смачна страва з курячого філе: як приготувати крученики з оливками та сиром.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.